Içisleri Bakanligindan 'Ülkeye Giris Tedbirleri' Konulu Genelge Açiklamasi PCR Test Zorunlulugu Kaldirildi

Içisleri Bakanliginca 81 Il Valiligine “Ülkeye Giris Tedbirleri” konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, 1 Haziran’dan itibaren tüm sinir kapilarindan ülkeye girislerde, giristen azami 72 saat önce yapilmis negatif sonuçlu PCR test raporu veya giristen azami 48 saat içerisinde yapilmis negatif hizli antijen testi zorunlulugu aranmayacak.



Genelgenin Covid-19 salgininin yayilim hizini kontrol altinda tutmak amaciyla, yurt içinde oldugu gibi sinir kapilarinda uygulanacak kurallar ve önlemlerin salginin seyrinde yasanan küresel gelismeler dogrultusunda belirlendigi ifade edildi. Bu dogrultuda daha önce illere gönderilen genelge ile 3 Mart 2022 tarihinden itibaren tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sinir kapilarinda ülkeye giriste uygulanacak tedbirlerin belirlendigi ancak Saglik Bakanliginin yazisi ve yeni gelismeler dogrultusunda ülkeye giriste uygulanacak tedbirlerde bazi degisikliklere ihtiyaç duyuldugu belirtildi.

Açiklamada, korona virüs pandemisi ile iliskili güncel durum degerlendirilerek, 1 Haziran’dan itibaren tüm sinir kapilarindan ülkeye girislerde, giristen azami 72 saat önce yapilmis negatif sonuçlu PCR test raporu veya giristen azami 48 saat içerisinde yapilmis negatif hizli antijen testi zorunlulugu aranmayacagi kaydedildi.
Kaynak: İHA