Genç Kizin Öldügü Kazada Sürücü Hakim Karsisinda

Izmir’de kullandigi pikabin kontrolden çikip bahçe duvarina çarptiktan sonra devrildigi ve 19 yasindaki Selin Kabakçi’nin yasamini yitirdigi kazada sürücü Eren B. hakim karsisina çikti.

Genç Kizin Öldügü Kazada Sürücü Hakim Karsisinda
Izmir’in Karaburun ilçesi Mordogan Mahallesinde 15 Agustos 2021’de saat 04.20 siralarinda meydana gelen kazada, Eren B. (21) yönetimindeki 35 HA 7705 plakali pikap, Ardiç mevkiinde kontrolden çikti. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettigi pikap, bahçe duvarina çarptiktan sonra devrildi. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekiplerinin yaptigi kontrolde, araçta bulunan Selin Kabakçi’nin (19) yasamini yitirdigi, A.A. (21), N.G.A. (26), Z.Ö. (18), D.Y. (21), G.M. (22), B.A. (25), B.Ö. (18), B.E. (22), S.E. (21), B.U. (19), M.G. (21) ile sürücü Eren B.’nin yaralandigini belirlendi. Kazanin ardindan yapilan muayenede 0.67 promil alkollü çikan Eren B., jandarmadaki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan sonra sevk edildigi adliyede tutuklandi. Bir süre sonra tahliye edilen Eren B. hakkinda ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ ve ‘birden fazla kisinin yaralanmasina neden olma’ suçlarindan dava açildi.

Izmir 19. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin ilk durusmasina tutuksuz sanik Eren B.’nin yani sira müstekiler ve taraf avukatlari katildi.

Mahkemede verdigi ifadesinde viraja biraz hizli girmis olabilecegini söyleyen Eren B., “Selin ile çok yakin dostlugumuz vardi, iyi de anlasiyorduk. Hala da vicdanen muhasebesini yapiyorum. Tedavi görüyorum. Pandemi sürecinde restoranlar kapali oldugundan sandalyelerimizle sahilde oturup muhabbet ediyorduk. O gün de öyle yaptik. Ardindan birisi çorbaciya gidelim deyince herkes bu fikre katildi ve arabalara geçildi. Benim pikabin önüne 3, arkasina 3, kasasina da 7 kisi bindi. Her sey çok ani bir sekilde gerçeklesti. Çorbamizi içtik ve kalktik. Dönüs yoluna geçtik. Hiçbir tehlike atlatmadan kazanin oldugu viraja geldik. Sanirim dönerken ben hizimi ayarlayamadim, biraz daha yavas gidebilirdim. Arabayi döndürdüm, arabanin sol arka tarafi kösedeki evin sürgülü kapisina çarpti. Çarptiktan sonra havalandi ve devrildi. Takla attik” dedi.



“Viraja biraz daha yavas girebilirdim”

Kaza sirasinda alkolün etkisinde olmadigini söyleyen Eren B., “Emniyet kemerimi açip arabanin içinden sürünerek kapidan çiktim. Hemen 112’yi aradim. Ardindan bir arkadasimi arabadan çikardim. Ona yardim ettikten sonra olayin sokuyla bir kösede agladim. Sonra jandarmayla ambulans geldi. Olay esnasinda hizimin ne kadar oldugunu tam hatirlamiyorum ancak hizli degildim. Ancak viraja girerken hizimi sanirim tam ayarlayamadim, viraja biraz daha yavas girebilirdim. Olay zamaninda bir miktar alkollüydüm ancak üzerinden çok süre geçmisti. Alkolün etkisinde degildim, kendimdeydim. Benim arabaya binme fikri bir anda olusan bir seydi. Ben davet etmedim. Selin, arabanin kasasindaydi” ifadelerini kullandi.

Eren B.’nin ardindan konusan Selin Kabakçi’nin annesi Gülsüm G., “Kizimin içinde oldugu kazaya iliskin sesi ben evimden duydum. Bunu daha sonradan anladim. Gecenin sessizliginde o ses yanki yaptigi için ben duyabildim. Saniktan sikayetçiyim” ifadelerini kullandi.

Kazadan 11 kirikla kurtulan müsteki A.A., araca kendi istegiyle bindigini belirterek Eren B.’den sikayetçi olmadigini söyledi.

Yaralilardan B.Ö. de Eren B.’den sikayetçi olmadigini söyleyerek, “Kazadan sonra ben yola savrulmustum. Uyandigimda ikizim kasadaydi ve Selin’i yerde gördüm. Kalktim yanina gittim. Benim sol el iki parmagim koptu. Saniktan sikayetçi degilim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanik hakkindaki adli kontrol tedbirlerin devamina karar vererek, kaza yerinde kesif yapilmasi için durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA