Cinsel Istismara 119 Yil 6 Ay Hapis Cezasi

Erzurum’da yatili Kur’an kursunda 7 çocuk, bir belletmen tarafindan cinsel istismara ugradi. Davanin bugün görülen ilk durusmasinda istismarci, 119 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi.

Cinsel Istismara 119 Yil 6 Ay Hapis Cezasi
Olay, 2021 yilinin Mayis ve Ekim aylari arasinda Erzurum’un Palandöken ilçesinde bulunan bir erkek yatili Kur’an kursunda meydana geldi. Iddiaya göre kursta görevli olan H.A., yatili olarak kursa gelen ve yaslari 10-14 arasi olan erkek çocuklarina dokunarak taciz etmeye basladi.

Ilerleyen zamanlarda çocuklari odalara kilitleyen H.A., çocuklara cinsel istismarda bulundu. Cinsel istismarda bulunmayi uzun süre devam ettiren H.A., yasadigi anlari da kamera kaydina aldi. E.K., oglunun istismara ugradigini ögrenince durumu savciliga sikayet etti. Olayla ilgili sorusturma baslatilmasinin ardindan gözaltina alinan görevli H.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

H.A. hakkinda 12 yasindan küçüklerin nitelikli cinsel istismari, müstehcen yayinlari seyretmeye tesvik, müstehcen yayinlarda çocuklari kullanmak, cebir ve hileyle hürriyetinden yoksun kilma, hakaret ve sarkintiliktan dava açildi.

Erzurum 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk durusmada karar çikti. Istismarci H.A.’ya müstehcenlikten, hakaretten ve bir çocuga cinsel istismardan kanit olmadigi için beraat, diger 7 çocuk için nitelikli cinsel istismar, cebir ve hileyle hürriyetinden yoksun kilma suçlarindan toplamda 119 yil 6 ay hapis cezasi verildi.

Erzurum Adliyesi 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde basina kapali gerçeklesen durusmaya Türkiye Barolar Birligi Baskani Av. Erinç Sagkan, Erzurum, Izmir, Istanbul, Ankara, Bursa, Ardahan, Barolari çocuk haklari ve kadin haklari merkezleri, UCIM Saadet Ögretmen Çocuk Istismari ile Mücadele Dernegi avukatlari takip etti.

Dava sonrasi Erzurum Adliyesi önünde açiklamalarda bulunan UCIM Saadet Ögretmen ve Çocuk Istismari ile Mücadele Dernegi Genel Baskani Saadet Özkan, “Bugün kahraman 8 çocugumuz için buradayiz. Onlar gittikleri kursta istismara ugradilar. Bu alçak insan tarafindan sistematik bir biçimde nitelikli cinsel istismara ugradilar. 4. Agir Ceza Mahkemesi çocuklar için tek celsede tarihi bir karar verdi. Çocuklarin kilina dokunan, onlarin canini yakan kim varsa ülkenin her yerinde hesap soracagiz. Bu hepimizin üstüne konulmus bir görevdir. Bu görevi de sonuna kadar götürüp istismarcilarin kökünü kaziyana kadar mücadeleye devam edecegiz. Kaybetmekten korkanlar degil, mücadele edenler kazanirlar. O çocuklarin da mücadelesinde yanlarinda olup onlarin saglikli bir hayat kurmasi için mücadele edecegiz” dedi.

Erzurum’da çok önemli bir karar verildigini ifade eden Avukat Hilal Genç, “Bu karar belki de birçok dosyaya emsal olacak bir karar. Mahkeme heyetinin özverili bir sekilde dosyayi incelemesiyle ve aslinda tek celsede karar verildi bugün. Biz UCIM olarak burada bugün oldugumuz gibi her daim onlarin yaninda olacagiz. Onlari destekleyecegiz. Temmuz ayinda olacak olan, yine ayni sahsin ve beraberindeki görevlilerin, çocuklara yaptigi o iskence, eziyetin yargilamasi olacak ve biz Temmuz ayinda da yine yilmadan, korkmadan, yorulmadan burada olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA