Samsun Bayburt Kültür Ve Yardim Dernegi Yeni Hizmet Binasina Kavustu

Samsun Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi yeni hizmet binasinin açilisi gerçeklesti.

Samsun Bayburt Kültür Ve Yardim Dernegi Yeni Hizmet Binasina Kavustu
Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci Samsun Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi yeni hizmet binasinin açilis törenine katildi.

Törende konusan Baskan Pekmezci, “Kuzey Karadeniz daglarinin eteklerinde bir yayla sehrinden, tarih ve kültür kokan bir sehirden yüregimizin sicakligiyla 19 Mayis’in, milli mücadelenin basladigi bu kahraman sehre selam ve sevgi iletiyoruz. Baba ocagini terk edip buralara kadar gelen hemsehrilerimiz var. Yillar önce gelmisler artik Samsun’un bir parçasi olmuslar. Samsun’un kalkinmasina ve gelismesine katki sagliyorlar. Onlarin varliklariyla gurur duyuyoruz. Bizler Bayburtlular olarak Türkiye’nin neresinde olursak olalim. Birbirimizle bir dayanisma ruhunu her zaman ortaya koyduk. Elimizden geldigi kadarda milli ve manevi degerlerimiz çerçevesinde bunu uygulamaya gayret ettik.” dedi.

“Konusmasinda Bayburtlu Sair - Yazar Yahya Akengin’den dizlere de yer veren Baskan Pekmezci, Bugün Samsun’dayiz yüregimiz farkli bir burukluk içerisinde. Bir yanda baba ocagindan uzaklarda hemsehrilerimizle bir araya gelmenin derin mutlulugunu yasarken, bir yandan da uzaklara gönderdigimiz hemsehrilerimizin bizlerden uzakta olmasinin bizleri derinden üzdügünü ifade etmek isterim. Bizim bir sair abimiz var Yahya Akengin. O diyor ki, “Cemreler düsmeyen bir yayladan/ Ikinci göçün kervani midir? Bu/ Giden gidene siladan/ Demire dolanmis yüreklerin ugultusu/Islik midir? Agit midir? Bilinmez/ Ürkmüste gider bir ceylan yavrusu/ Belki döner belki dönmez / Yamacinda kosma söyledigimiz daglari düsman degil gurbet almis elimizden/ Kiminle tutayim halayi, bari/ Daracik sokaklar anlamaz halimizden/Sesin gelmiyor artik asmadan/ Issiz bagimizda dünya ne kadar yalan/Öyle dagilmis ki yuvalardan muhabbet/ Daglar geçit verdigine pisman./ Kavurmus türküleri esmiste sam/ Kör bir geçim ugruna bu ayriliklar/Gülünü koklamadan yitirdigimiz bahar/Bir dost bulamadan çöken aksam/ Kör bir geçim ugrunadir./ Evet kör bir geçim ugruna baba ocaklarini terk edip Samsun’da yeni bir dünya kuran hemsehrilerimizi en içten duygularla sevgiyle, saygiyla selamliyorum.” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Belediye Baskani Hükmü Pekmezci dernege katkilarindan dolayi Vali- Mülkiye Basmüfettisi Osman Kaymak, Samsun Bayburt Dernek Baskani Hakan Tali ile is adamlari Semsi Antika ve Nurettin Burak’a plaket takdimin de bulundu.

Daha sonra Dede Korkut ve Bamsi Beyrek gösterisi ile Samsun ve Bayburt halk oyunlari ekipleri tarafindan folklor gösterileri yapildi. Halk oyunlari gösterileri sonrasinda Belediyemiz Türk Halk Müzigi Korosu söyledikleri birbirinden güzel Bayburt ve çesitli yörelere ait türkülerle dinleyenlere gurbette Bayburt’u yasatti. Türkü dolu dakikalarin ardindan gece Bayburtlu Sanatçi Mustafa Serkan Yalçin’in Anadolu rock tarzinda seslendirdigi parçalarla katilimcilara müzik ziyafeti sunmasiyla sona erdi.

Törene Samsun Milletvekilleri Orhan Kircali ve Kemal Zeybek, Vali- Mülkiye Bas Müfettisi Osman Kaymak, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Ilk Adim Belediye Baskani Necati Demirtas, Ordu Kumru Ilçesi Kaymakami Emrah Akduman, MHP Bayburt Il Baskani Bekir Kasap, AK Parti Samsun Il Baskani Ersan Aksu, MHP Samsun Il Baskan Vekili Özgür Suiçmez, Samsun Il Emniyet Müdürü Ömer Turhal, Tekkeköy Belediye Baskan Yardimcisi Özkan Karakaya, önceki dönem Ilkadim Belediye Baskani Erdogan Tok, Samsun Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Baskani Hakan Tali, Istanbul Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Baskani Hicabi Durmus,Trabzon Bayburtlular Dernegi Baskan Yardimcisi Turan Terzi ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA