'Girisimcilik, Inovasyon Ve KOSGEB Destekleri' Konusuldu

Bartin Üniversitesinde (BARÜ) gerçeklestirilen konferansta KOSGEB destekleri hakkinda bilgiler verilerek, girisimcilerin ilham veren basari öyküleri dinlendi.

'Girisimcilik, Inovasyon Ve KOSGEB Destekleri' Konusuldu
Bartin Üniversitesi (BARÜ) Iktisadi Düsünce Kulübü ile KOSGEB is birliginde “Girisimcilik, Inovasyon ve KOSGEB Destekleri” adli konferans gerçeklestirildi.

Etkinligin açilis konusmasini yapan Bartin Vali Vekili Haluk Nuri Balli, Bartin’a her anlamda katki saglayan Bartin Üniversitesinden övgüyle bahsederek, düzenlenen etkinligin önemine vurgu yapti.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise girisimcilik, inovasyon ve dijitallesme konusuna degindi. Günümüzdeki mesleklerin önümüzdeki 30 yil içerisinde farkli bir hale bürüneceginin öngörüldügüne isaret eden Rektör Uzun, “Günümüzde insanlar gelecegin dünyasinda neler olabilecegini düsünüyor ve bugünden görmeye çalisiyor. Ülkeler, bölgeler, sehirler hatta sirketler rekabet güçlerini arttirma konusunda dogru ve sürdürülebilir stratejiler gelistirme yönünde gayretler gösteriyor. Yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi ayakta kalmanin en önemli kosullarindan oldugu günümüzde çagi yakalamanin disinda ileriyi görmenin kazanima dönüsecegini bir zamandayiz. Bu dogrultuda ögrencilerimize destekler veriyor ve gerekli zaman ile çabayi ortaya koymalarini, risk almalarini ve ülkemizin kalkinmasina destek olmalarini istiyoruz” dedi.

KOSGEB Baskan Yardimcisi Bilal Kendirci de KOSGEB desteklerinden bahsederek KOBI’lerin önemi ve neden desteklenmesi gerektigi konusuna degindi. Türkiye’deki mevcut isletmelerin yüzde 99’undan fazlasinin KOBI oldugunu belirten Kendirci, ülkemizde gerçeklestirilen istihdamin yüzde 72’sini, katma degerin yüzde 42’sini, ihracatin da 36,4’ünü gerçeklestirildigini söyledi.

Pandemi döneminde hiçbir hizmetlerinde aksama olmadigina dikkat çeken Kendirci, 2021 yilinda 70 bin isletmeye ulastiklarini kaydetti.

Açilis konusmalarinin ardindan konusan KOSGEB Bartin Müdürü Gökhan Akdagoglu, KOSGEB hakkinda bilgiler vererek Bartin’da yapilan çalismalari aktardi. Akdagoglu, “KOSGEB, KOBI’lere ve girisimcilere çesitli destekler ve hizmetler sunan bir kamu kurumudur. KOSGEB 88 merkez müdürlügü 107 KOSGEB temsilciligi, 17 TEKMEK ile 81 ilde yapilanmis durumdadir. KOSGEB olarak 15’ten fazla programda ülkemizin gelisimine katki sunmak için destekler veriyoruz. Bartin’da bugüne kadar yaklasik 500 girisimci KOSGEB’den destek alarak isletmelerini kurdu. Bu isletmelere yaklasik 15 milyon tutarinda bir destek saglandi” ifadelerini kullandi.

Konferansta, Girisimci Esmanur Yilmaz ve Ali Kütükbas, ögrencilerle basari öykülerini ve girisimcilik deneyimlerini paylasti.
Kaynak: İHA