Erdogan Açiklamasi 'Fethin 600'Üncü Yilina Adadigimiz 2053 Vizyonumuza Bir Adim Daha Yaklastik'
Atatürk Havalimani’nda düzenlenen Istanbul’un fethinin 569’uncu yili kutlamalarinda konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, terörle mücadelede kararlilik vurgusu yaparak, “Teröristlerin kökünü kaziyana kadar devam edecegiz” dedi. CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun kendisi hakkindaki ‘kaçacak’ iddiasina da yanit veren Erdogan, “Bugüne kadar bize ‘kaçacak’ diyenlerin hepsi de zoru görünce kuyruklarini kistirip kaçtilar” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, fethin 569’uncu yildönümünde 560 bin kisinin karsisinda oldugunu söyleyerek, “Sizler Istanbul’un insallah 2023’e giden bu yolda hazir oldugunuzu gösterdiniz. Rabbime beni böyle sanli bir milletin ferdi olarak dünyaya getirdigi için hamd ediyorum. Rabbime, bana bu fetih nesline hizmet etme serefi bagisladigi için hamd ediyorum. Rabbime bizleri bugün burada, su güzel iklimde bulusturdugu için hamd ediyorum. Bugün Istanbul’un fethinin 569’uncu yildönümü. Ve Cumhur ittifaki olarak bir aradayiz. Bu yil dönümünü temsilen 569 yeniçerimiz burada. Bu demektir ki fethin 600’üncü yilina adadigimiz 2053 vizyonumuza bir adim daha yaklastik. Bugün burada vizyon olarak konustuklarimiz, yarin ülkemizin hakikatleri olarak önümüze çikacaktir. Fetihler iste böyle çaglar üstü olur. Çaglar iste böyle açilir ve böyle kapanir” dedi.
“ISTANBUL’UN FETHI, ANADOLU’NUN EBEDI TÜRK YURDU OLARAK KALACAGININ TARIHE KAZINMIS MÜHRÜDÜR”
Cumhurbaskani Erdogan, “Istanbul’un fethi, dahiyane planlarin, büyük emeklerin, ustaca hazirliklarin, emsalsiz fedakarliklarin, sarsilmaz bir azmin ve kararliligin neticesinde gerçeklesmistir. Esasen bizim tarihimizde kolay kazanilmis hiçbir zafer yoktur. Ama Istanbul’un fethi, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olarak kalacaginin tarihe kazinmis mührüdür. Simdi buradan sesleniyorum; fethin 569’uncu yili mübarek olsun. Fetihlerin anasi bu fethin daha nice yillari, asirlari simdiden mübarek olsun. Fatih’ten Allah razi olsun. Fatih’in asirlardir izini takip eden torunlarindan Allah razi olsun. Bugün de Fatih’in izinden gitmek için kendini yetistiren evlatlarimizdan Allah razi olsun” diye konustu.
“BÜTÜN BU FELAKETLER KARSISINDA TÜRKIYE BU YANLIS GIDISE ‘DURUN’ DEMENIN GAYRETI IÇERISINDE”
Cumhurbaskani Erdogan, “Dünyanin kubbesinden gelen çatirtilar kimi zaman salgin hastalik, kimi zaman dogal afet, kimi zaman kitlik, kimi zaman oluk oluk akan kan olarak karsimiza çikarken iste biz bu hissiyat içinde ne diyoruz: Durun kalabaliklar. Simdi Rusya Ukrayna’da, durum bu mu? Felaket bu mu? Bütün bu felaketler karsisinda Türkiye ne yapiyor? Iste bu yanlis gidise ‘durun’ demenin gayreti içerisinde. Suriye’de, Irak’ta, Libya’da ‘durun’ diyoruz. Akdeniz’de, Ege’de ‘durun’ diyoruz. Ukrayna’da, Kirim’da ‘durun’ diyoruz. Bosna’da, Balkanlar’da ‘durun’ diyoruz. Karabag’da, Kafkaslar’da ‘durun’ diyoruz. Filistin’de, Türkistan’da, Arakan’da ‘durun’ diyoruz. Bu karanlik kubbenin ülkemizdeki aparatlarina da ‘durun’ diyoruz” seklinde konustu.
“TERÖRISTLERIN KÖKÜNÜ KAZIYANA KADAR DEVAM EDECEGIZ”
Terörle mücadelede kararlilik vurgusu yapan Cumhurbaskani Erdogan, “Türkiye, küresel güvenlik ve ekonomik dalgalanmalar içinde kendine bir yol açmaya çalisirken bunu sabote edecek isler yapmayin. Türkiye asirlik sorunlarinin çözümü için sinirlari boyunca güvenlik koridoru olusturacak operasyonlar gerçeklestirirken buna zarar erecek davranislar sergilemeyin. Bize akil veriyor, ne diyor ‘Gidin Esed ile görüsün.’ Sen görüsüyorsun yeter zaten. Biz, Suriye’nin kuzeyinde teröristlerle mücadele ediyoruz. Teröristleri biz yere gömüyoruz. Ve devam edecegiz. Teröristlerin kökünü kaziyana kadar devam edecegiz. Sehitlerimize bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
“BIZE ‘KAÇACAK’ DIYENLERIN HEPSI DE ZORU GÖRÜNCE KUYRUKLARINI KISTIRIP KAÇTILAR”
CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun kendisi hakkindaki ‘kaçacak’ iddiasina da yanit veren Cumhurbaskani Erdogan,
“Bugüne kadar bize ‘kaçacak’ diyenlerin hepsi de zoru görünce kuyruklarini kistirip kaçtilar. Kimi terör örgütlerine siginarak kaçti, kimi yabanci istihbarat örgütlerinin kucaginda kaçti: Almanyali olanlar var, Fransali olanlar var, Belçika’da, Hollanda’da olanlar var. Bunlar da oralara gittikleri zaman onlarla sohbet ediyorlar. Kimi kilik degistirip kamyon kasasinda, bot üstünde kaçti. Kimi darbecilerin açtigi yoldan belediye baskaninin evine kaçti. Nasil kaçarlarsa kaçsinlar hepsinin de ihaneti önünde sonunda ortaya çikti. Allah ömür verirse kimin son nefesine kadar bu ülkeye hizmet edecegini, kimin kaçip gavurun kilicini çalacagini hep birlikte görecegiz. Çünkü biz bu ülkenin ve milletin sevdalisiyiz” ifadelerini kullandi.
“MILLET BAHÇEMIZI INSALLAH ÖNÜMÜZDEKI YIL BU ZAMANLAR HIZMETE AÇMIS OLACAGIZ”
Konusmasinda Atatürk Havalimani Millet Bahçesi hakkinda bilgi veren Erdogan, “Bu alan Istanbul’un en büyük Millet Bahçesi olacak. Sinir güvenliginden her konuya karsidakilerin safinda olanlar, fethin manasini kavrayamaz. Millet Bahçesi yaparak Istanbul halkinin hizmetine sunuyoruz. 145 bin agaç ve fidan dikilecek. Spordan kitap okumaya, yürüyüse, fuardan müzeye kadar her türlü faaliyetin yürütülecegi alan olacak. 1 milyon insanin yararlanabilecegi bir alan haline getiriyoruz. Afet toplanma alani olarak hizmet verecek. Millet Bahçemizin hayirli olmasini diliyorum. Insallah önümüzdeki yil bu zamanlar hizmete açmis olacagiz. Emegi geçen bakanliklar ve kurumlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.
(Selim Bayraktar/IHA)
