Tavsanli'da Çocuklara Hayvan Sevgisi Asilaniyor

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde ögrenciler sinifta kuslarin yemlenmesi ve evde de farkli hayvanlarin beslenmesi ile yakindan ilgileniyor. Çocuklarin egitimine büyük katki saglayan onlarca çesit hayvana gösterilmesi gereken sevgi okulda basliyor.

Tavsanli'da Çocuklara Hayvan Sevgisi Asilaniyor
Tavsanli ilçesi Milli Egemenlik Ilkokulunda hayat bilgisi dersinde hayvanlara sevgi, uygulamali ders olarak gösteriliyor. Bu sayede hayvan sevgisi çocuklara asilanarak çocuklarin gelisiminde büyük rol oynuyor. Okulda ögrenciler; muhabbet kusu, kanarya, serçe gibi kuslarla ve evde de tavsan, kaplumbaga, balik, papagan gibi hayvanlar ile her gün yakindan ilgileniyor.

Sinif ögretmeni Sevkiye Akarsu, "Hayat bilgisi dersimizde ögrencilerimize hayvan sevgisini kazandirmak, onlara bu sevgiyi asilamak için kuslarin pencere kenarinda bakimini gerçeklestiriyoruz. Ögrencilerim bu sayede hayvanlara daha çok sahip çikmaya basladilar. Hatta 3 ögrencimiz sahipsiz sokak kedisini sahiplenerek gerekli asi ve bakimlarini yaptilar" dedi.

Derse misafir olarak gelen Veteriner Hekim Mustafa Sevilmis ise çocuklarin hayvan sevgisiyle büyümesi konusunda aile bireylerine de büyük sorumluluk düstügünü söyleyerek hayvan sevgisi, korunma ve hayvanlari koruma, kisisel temizlik gibi konularda bilgiler verdi. Sevilmis, "Bazi degerlerin çocuk yasta kazandirilmasi gerekiyor ve bunlardan biri de tabii ki hayvanlara duyulan sevgi ve saygi. Karinca yuvalarini bozmayan, kedi köpeklere zarar vermeyen, kendi öz benliginin farkinda olup kendini koruyabilen çocuklar yetistirmeliyiz. Yoldan geçerken bir kediye su vermek veya çiçekleri koparmamak çocuklara anlatildiginda bunlarin farkinda olarak büyüyen bir nesil olacak ve yasadigimiz dünya daha da güzellesecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA