Lüks Aracini Çalisir Vaziyette Birakti, Döndügünde Çantasini Bulamadi

Yurt disindan gelen misafirini Esenyurt’ta bulunan bir otele götüren yabanci uyruklu Seda Kasumova aracini kilitlemeden içeri girince çantasi çalindi. Yaklasik degeri 200 bin TL’yi bulan küpe, yüzük ve nakit parayi aldiktan sonra çantayi sokaga atan hirsiz kayiplara karisirken, yasanan o anlar kameraya yansidi.

Olay, 21 Mayis 05.00 siralarinda Esenyurt Cumhuriyet Mahallesi’nde yasandi. Yurt disindan misafiri gelen yabanci uyruklu Seda Kasumova, Esenyurt’ta daha önceden rezervasyon yaptigi otele geldi. Park ettigi lüks aracini kilitlemeden otele giren Kasumova, misafirinin islemleri hallettikten sonra evine döndü. Çantasinin olmadigi fark etmesi üzerine tekrardan otele dönen genç kadin, aldigi bir telefonla saskinlik geçirdi. Bir vatandasin, “Çantanizi buldum, nasil size getirebilirim” demesi üzerine soyuldugunu anlayan Kasumova, durumu polis ekiplerine haber verdi. Olay yerindeki incelemelerin ardindan polis ekipleri hirsizi yakalamak için çalisma baslatti. Yaklasik degeri 200 bin TL’yi bulan küpe, yüzük ve nakit parayi çalarak kayiplara karisan sahsin hirsizlik anlari ise çevredeki güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

Yasanan olayi anlatan Seda Kasumova, “21 Mayis sabahi yurt disindan bir arkadasim geldi. Daha önceden bir otelden rezervasyon yapmistik. Kardesim, misafirim ve ben içeri girdik. Misafirim ile birlikte esyalari otele götürürken arabayi açik birakmisim. O sirada da bu olay basimiza geldi. Çantamda 3 bin dolarlik bir yüzügüm, 8 bin dolarlik bir küpem ve bir miktar nakit param vardi. Tabii ben ilk etapta anlamadim ve eve gittim. Sonra fark ettim çantamin olmadigini. Geri otele dönerken telefonum çaldi. Bana ‘Sizin çantanizi buldum, nasil geri verebilirim’ dedi.

Ben o zaman anladim çantamin çalindigini. Içerisinde yaklasik degeri 200 bin TL’yi bulan küpe, yüzük ve nakit para vardi. Hirsiz onlari almis ve çantami atmis. Içinde sadece kimligim, pasaportum ve para etmeyecek esyalarim kalmisti. Ben Türkiye’yi çok seviyorum, Türk halkini çok seviyorum. Ben çok üzgünüm burada basima böyle bir sey geldigi için” dedi.

Kaynak: İHA