Ev Hanimligindan Yazarliga Uzanan Yolculuk

Yasadigi zorluklarin ardindan kaleme aldigi 3 kitabiyla adindan söz ettiren Elena Mantu, Istanbul’da imza gününde kitapseverlerle bulustu. Mantu, ev hanimligindan yazarliga uzanan serüvenini de anlatti.

Ev Hanimligindan Yazarliga Uzanan Yolculuk
Yasadigi zorluklarin ardindan kaleme aldigi 3 kitabiyla adindan söz ettiren dünyaca ünlü yazar Elena Mantu, Istanbul’da imza gününde kitapseverlerle bulustu. Anne ve babasini kaybettikten sonra evlenen ve Türkiye’ye yerlesen ünlü yazar, imza gününde sevenleriyle bir araya gelerek kitaplarini imzaladi. Hayatini kaleme alan Elena Mantu kitaplarinin Ingilizce’ye çevrildigini, yakinda Italyancaya çevrilecegini ve bundan dolayi çok mutlu oldugunu belirtirken ev hanimligindan yazarliga uzanan süreci anlatti.

“3 kitabimda da 3 tane önemli mesaj var: anneler, kadinlar ve genç kizlar”

Yazarlik serüvenini anlatan Elena Mantu, “28 yildir Türkiye’de yasiyorum. 3 yil önce kitap yazmaya basladim. Kendi otobiyografimi yazdim ilk önce. Zorlu bir çocukluk, gençlik geçirdim. Türkiye’ye gelis sürecim, neden Türk bir erkekle evlendigimi kitapta ele aldim. Benim kitaplarim kadinlara güç veren kitaplar. Çünkü ben ev hanimligindan yazarliga çikan yolumu dile getirdim. 3 kitabimda da 3 tane önemli mesaj var: anneler, kadinlar ve genç kizlar. Ben 4 buçuk yasindayken annem, 15 yasima geldigimde de babam vefat etti. Sonra benden 12 yas büyük olan ablamin yanina gitmek zorunda kaldim. 2 sene onunla durduktan sonra benden vazgeçtigini söyledi.

Birisi beni esimle tanistirmisti. Kizlarimiz kesinlikle kendilerinden yasi çok büyük olan kisilerle evlenmesin. Esim benden 26 yas büyüktü ve ben çok büyük zorluk yasadim. Ben bir umutla evlendim, ona sigindim. Hayal kirikligina ugradim. Kendisi 17 yil sonra bir hastalik sonucunda vefat etti. Sonradan 2 tane çocukla birlikte hayata devam etmeye çalistim” açiklamasinda bulundu.

“Ev hanimligindan uluslararasi bir yazarliga ulastim”

Yazar Mantu, “3’üncü kitabim Gavurun Kizi Elena, Romanya’da ve artik uluslararasi bir kitap oldu. Ingilizcesi de çevrildi. Italyancasi da hazirlaniyor. Yani ev hanimligindan uluslararasi bir yazarliga ulastim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA