Avrupa Büyükler Karate Sampiyonasi'nin Resmi Açilisi Yapildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) ev sahipliginde 46 ülkeden yüzlerce sporcunun yer aldigi 57. Avrupa Büyükler Karate Sampiyonasi’nin resmi açilis töreni Sahinbey Kapali Spor Salonu’nda yapildi.

Avrupa Büyükler Karate Sampiyonasi'nin Resmi Açilisi Yapildi
Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin törende yaptigi konusmada, Avrupa Büyükler Karate Sampiyonasi çerçevesinde dünyada ilk kez engellilere yönelik Para-Karate Sampiyonasi’nin yapildigina dikkati çekerek, “Para-karate yapan gençlerimiz, bu sampiyonada kendini dünyaya kanitlayarak spor sehri Gaziantep anlayisini bütün dünyaya yayacak” ifadesini kullandi.

“Sporun birlestirici gücü dostluk ve kardesligi getirecek”

Baskan Fatma Sahin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde insana, spora ve sporcuya yatirim yapmak için büyük gayret gösterdiklerini kaydederek, “Avrupa’nin ortasinda büyük bir savas var. Ukrayna milli takiminin buraya getirilmesi ile ilgili federasyonlarimizla çalistik. Gaziantep Büyüksehir olarak büyük destek verdik. Çocuklarin ölmemesi için gençlerin istedigi gelecege kavusmasi için herkesin ama herkesin bu dünyada yasamasi için sizinle birlikte daha çok spor yapmamiz gerekiyor. Çünkü insanlar tanimadiginin bilmediginin düsmanidir. Bugün bir aradaysaniz eger, bu bir dostluk ve kardesliktir. Sporun birlestirici gücü, dostluk ve kardesligi getirecek. Gençlerin bu dostluguna ve kardesligine ihtiyaci var” ifadelerini kullandi.

“Para-karateyi dünya ilk defa Gaziantep’te duydu”

Para-karate kelimesini dünyanin ilk kez bu sampiyonayla duyulduguna dikkati çeken Baskan Fatma Sahin, “Artik engellinin tanimini degistiriyoruz. Para-karate yapan çocuklarimiz, gençlerimiz, ‘Para-karate nasil olur?’ sorusunun cevabini bugün bu sampiyonayla Gaziantep’te verecek. Spor sehri Gaziantep anlayisini bütün dünyaya yayacagiz. Herkesin yasayabildigi bir dünyayi gençlerle kuracagiz” diye konustu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoglu ise, farkli Avrupa ülkelerinden gelen sporculara seslenerek, gençleri Gaziantep’te görmenin mutlulugu içinde olduklarini dile getirerek, bu sampiyonanin her bir sporcuya ugur getirmesini temenni etti.

“Ev sahipligi ile bizlere büyük katki sagladilar”

Türkiye Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz da Baskan Fatma Sahin’in desteklerinin kendileri için çok degerli olduguna dikkati çekerek sunlari aktardi: “Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, sampiyonaya gösterdigi ev sahipligi ile bizlere büyük katki sagladi. 46 ülkeden 510 elit sporcunun katildigi Avrupa Büyükler Karate Sampiyonasi tahmin edeceginiz gibi en zor müsabakalari içerisinde barindiriyor. Yarin ve pazar günü bu zorlu müsabakalarda 9 altin madalya 3 gümüs madalya almak için finallerde yer almak bizim için çok büyük bir gurur ve onur. Müsabakalar sirasinda kazandiginda asiri motivasyondan kaybettiginde içindeki hirslardan dolayi gözyaslarina hakim olamayan Türk Milli takiminin degerli izleyicileriyle gurur duyuyorum. Sizlerin destegi ile madalyalar insallah sporcularimizin olacak.”
Kaynak: İHA