Sahte Disçi, Muayenehanesinde Suçüstü Yakalandi

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde kendisini dis hekimi olarak tanitarak ruhsatsiz bir sekilde tedavi uygulayan yabanci uyruklu sahis jandarma ekiplerince suçüstü yakalandi.

Sahte Disçi, Muayenehanesinde Suçüstü Yakalandi
Olay, Kocaeli’nin Izmit ilçesi Mehmet Ali Pasa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Sube Müdürlügüne bagli ekipler, ilçede yabanci uyruklu bir sahsin kendisini dis hekimi olarak tanitip ruhsatsiz bir sekilde kendisi gibi yabanci uyruklu sahislari ücret karsiligi muayene ettigi, dis çekimi yaptigi, ilaç tedavisi verdigi ve ilaç sattigini tespit etti. Istihbarati degerlendiren Istihbarat Sube Müdürlügü, Izmit Ilçe Jandarma Komutanligi ve Izmit Ilçe Saglik Müdürlügü ekipleri, belirlenen adrese operasyon gerçeklestirdi. Yapilan baskinda kendisini dis hekimi olarak tanitan yabanci uyruklu A.J.M.A. (36) isimli sahis, muayenehane olarak kullandigi dairede tedavi yaparken suç üstü yakalandi. Ekipler tarafindan dairede yapilan aramada 1 adet dis tedavi ünitesi koltugu, 1 adet kuru hava cihazi, 1 adet hava komprasörü, çesitli agiz aynasi, elevatör, davye, dolgu aletleri, dis kanal tedavi malzemesi ve kompozit dolgu malzemesi, 10 adet protez ölçü kasigi, 1 adet amalgamatör, 1 adet isikli dolgu cihazi, 1 adet protez renk skalasi, 1 adet torç, 5 adet presel, 1 adet endoseal, 1 adet kanal boyu ölçüm cihazi, 1 adet kanal endamotoru, 1 litre çesitli dezenfektan malzemesi, 1 adet dis beyazlatma cihazi, 1 adet kavitron cihazi, 1 kutu bistüri ucu, spanç ve rulo pamuk çesitleri, 100 adet jetokain ampul, 1 kutu hamur seklinde protez ölçü malzemesi, 1 adet locanest agiz spreyi malzemeleri ele geçirildi.

Olayin ardindan gözaltina alinan sahte doktor, Kocaeli Nöbetçi Cumhuriyet Savcisinin talimati ile ifadesinin alinmasinin ardindan serbest birakildi. Muayene olarak kullanila daire mühürlenirken, tibbi cihazlara ise el konuldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA