Bir TIR Dolusu Kaçan Göçmenle Ilgili Kocaeli Valiligi'nin Ardindan Tekirdag Valiligi De Açiklama Yapti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde meydana gelen ve sosyal medyada gündem olan bir TIR dolusu kaçak göçmenin araçtan inerek kaçtigi görüntülerle ilgili TIR plakasinin 59 olmasi nedeniyle Tekirdag Valiligi açiklamada bulundu.



Tekirdag Valiligi, konuyla ilgili Tekirdag’in bir baglantisi olmadigini ifade ederek; “Bazi basin-yayin organlarinda ve sosyal medya hesaplarinda, 22.05.2022 tarihinde, Kocaeli ilinde Jandarma ekiplerince durdurulan 59 plakali, kapali kasa bir araç içerisinde bulunan yabanci uyruklu sahislarin kaçmaya çalistigi esnada çekilen videosu yayinlanmaya baslanmis ve plaka rakam grubunun ilimize ait olmasi sebebi ile kamuoyu nezdinde olayin baslangiç veya geçis noktasinin ilimiz oldugu yönünde intiba uyandigi görülmüs, bu sebeple açiklama yapma ihtiyaci duyulmustur. Yasanan olayin ilimiz ile herhangi bir baglantisi bulunmamaktadir. Adli tahkikat Kocaeli Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülmektedir. Aksi yönde yapilan paylasim ve haberlerin dogru olmadigi kiymetli hemsehrilerimize saygiyla duyurulur” denildi.

Ayni gün 35 Kaçak göçmen yakalanmis

Öte yandan Kocaeli Valiligi’nin konuyla ilgili yaptigi açiklamada ayni gün içerisinde 35 yabanci uyruklu sahsin yakalandigi bilgisi kaydedildi. Açiklamada; “Olay günü yedi emin parkina çekilen araçtan kaçmaya çalisan yabanci uyruklu sahislarla ilgili çevrede devam eden detayli çalismalar neticesinde 24’ü Afgan, 9’u Pakistan, 1’i Iran ve 1’i Banglades uyruklu olmak üzere toplamda 35 yabanci uyruklu sahis yakalanmis olup islemlerinin tamamlanmasina müteakiben sinir disi edileceklerdir. Organize eden kisi adli makamlarca tutuklanmis olup digerlerinin de yakalanmasi için çok yönlü çalismalar devam etmektedir. Düzensiz göç ile mücadelemiz kararlilikla sürdürülmektedir” denildi.
Kaynak: İHA