Türkiye'nin En Pahali Tofas, 1991 Model Araç 250 Bin Liraya Satildi

Türkiye’nin en pahali Tofas arabasi Kirikkale’de satildi. Fabrikadan çiktigi gibi orijinalligini koruyan 1991 model 7 bin kilometredeki otomobil, 250 bin lira satis bedeliyle yeni sahibini buldu.

Türkiye'nin En Pahali Tofas, 1991 Model Araç 250 Bin Liraya Satildi
Türkiye’nin en çok tercih edilen araçlarindan biri olan Tofas’in Dogan L model otomobili rekor fiyattan satildi. Dis görünümü, iç tasarimi ve motoru adeta fabrikadan çiktigi gibi duran otomobil, 250 bin lira satis bedeliyle yeni sahibini buldu. Araç piyasasina bir dönem damgasini vurmus ve günümüzde ise esine nadir rastlanan 7 bin 779 kilometredeki 1991 model otomobil, 24 yildir trafige çikartilmiyor. Lastiklerinin yere degmemesi için de sehpa üzerinde tutuldu.

Ankara’da galericilik yapan Sedat Oymak, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, 250 bin liradan satin aldigi otomobilini koleksiyonunda sergileyecegini söyledi.



“Türkiye’deki tek sifir araç oldugu için o parayi verdik”

Eski araba meraklisi oldugunu belirten Oymak, “Ayni araçlarin Murat 131 Murat 124 serisi var bizde. Onlarin yanina da bunlari almaya karar verdik. Sag olsun Fatih kardesimiz de bizi kirmadi. Koleksiyonumuza bir araç daha kattik. Biz eskiden beri bu arabalarin sevdalisiyiz. Bu arabanin da sifir olmasi bizi çok cezbetti. Fiyat olarak bu arabayi 250 bin liraya aldik. Araba fiyatlarinin baya bir yükselmesinden dolayi gönül istiyor ki daha ucuz almak ama emsali ve benzeri olmadigi için Türkiye’deki tek sifir araç oldugu için o parayi verdik” dedi.



“250 bin liraya verdik araci dostane bir ticaret oldu”

Fatih Yunus Güzel ise “Dostumuzu kiramadik. O da bizim gibi arabanin degerini bilen bir insan. Bizden daha önce arabaci agabeyimiz. Otururken biran da ‘ben arabami alacagim’ dedi.

Bizde kiramadik güle güle hayrini görsün. 250 bin liraya verdik araci dostane bir ticaret oldu. Yoksa degeri biçilecek bir araç degil ama degerini bilen bir insana gittigi için fiyat da ikinci planda kaldi. Dostane bir biçimde 250 bin liraya sattik. Ankara’ya gitti, Sedat Oymak agabeyimize gitti. Kendi araba koleksiyonuna bunu da katti. Onda da çok güzel degerli arabalar var. Allah yerine yakistirsin” diye konustu.



“Fabrikadan çiktigi gibi bir araç”

Dogan-L aracinin 7 bin 779 kilometrede oldugunu anlatan Güzel, “Hata, boya, ezik, çizik yok. Fabrikadan çiktigi gibi bir araç yaklasik bir buçuk yildan beri de bendeydi. Içeride sehpanin üzerinde yatiyordu sifir araç neyse o. Bir yerinde hata, kusur, deformasyon yok. Aracina a’dan z’ye kefilim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA