Lipton Dogu Karadeniz'de Çay Hasadina Basladi

Lipton, yeni sirketi ekaterra çatisi altinda Dogu Karadeniz’deki çay hasadina 20 Mayis Cuma günü basladi. Hasat çalismalarinin kesintisiz ilerlemesi için bir dizi uygulamayi hayata geçiren sirket, bu yil da çay çiftçilerini gida ve ev hijyeni paketleriyle destekleyecegini açikladi.

Lipton Dogu Karadeniz'de Çay Hasadina Basladi


Dogu Karadeniz’de yaklasik 40 yildir faaliyet gösteren Lipton, yeni sirketi ekaterra çatisi altinda ilk hasadina 20 Mayis Cuma günü basladi.

“Çayimiz için Hep Birlikte” çagrisiyla sürgün alimlarina baslayacak olan sirket, sürecin kesintisiz bir sekilde ilerlemesi için çay alim evleri, fabrikalari, çay üreticileri ve is ortagi yerel isletmelere yönelik bir dizi uygulamayi hayata geçiriyor.

Sirket, çay alim islemleri sirasinda üreticilerinin ve çalisanlarinin saglik ve güvenligi için hijyen önlemlerini uygulamaya da devam edecek. Ayrica geçtigimiz yillarda oldugu gibi 5 bin çiftçiye de hasat kapsaminda gida ve ev hijyeni paketinden olusan bir destek saglanacak.

Üreticilere yönelik ücretsiz egitimler devam ediyor

Pandemi sürecinde çevrimiçi olarak gerçeklestirilen üreticilere yönelik egitimler de bu yil hasadin baslamasiyla birlikte yeniden yüz yüze bulusmalarda verilmeye baslanacak. Ücretsiz olarak gerçeklestirilecek bu egitimler kapsaminda üreticilere Sürdürülebilir Çay Tariminin Önemi, Toprak Numunesi Alimi ve Gübreleme, Erozyonla Mücadele ve Tampon Bölge Kavrami, Evsel Atik Yönetimi, Istilaci Türlerle Mücadele Yöntemleri ve Kayit Tutulmasi, Is Sagligi ve Çalisan Güvenligi, Çalisanlara Adil Muamele, Bahçe Bakimi ve Budama, Zirai Ilaç Kullanimi ve Kisisel Koruma Ekipmani (KKE) Kullanimi konularinda bilgiler verilecek.

ekaterra Türkiye Genel Müdürü Fatih Atay, “Türkiye dünyada en çok çay tüketilen ülke. Sirket olarak Türkiye’deki ilk Lipton hasadimizi, senelerdir uyguladigimiz yüksek kalite standartlarimizdan hiç ödün vermeden gerçeklestiriyoruz. Lipton markamizin bu topraklardaki 36 yillik mirasini devralmaktan, Dogu Karadeniz’deki üreticilerimizle birlikte bu kiymetli mirasi gelecege tasirken tüm Türkiye’yi çok sevdikleri çaylarimizla bulusturmaktan gururluyuz. Çay hasadimiz vesilesiyle 150 bin kisilik genis bir ekosisteme temas ediyoruz. Bu sürecin ekosistemdeki tüm paydaslarimiz için saglikla tamamlanmasi ve kusursuz ilerlemesi için geçtigimiz yillarda oldugu gibi gerekli önlemleri aldik. Dogu Karadeniz bölgesinin ekonomik, sosyal ve dogal hayati için deger olusturmaya devam edecegiz. Hasadimizin saglikli, çayimizin bereketli olmasini dileriz” dedi.

Kaynak: İHA