MHP Genel Baskani Bahçeli Alparslan Türkes'in Anit Mezarini Ziyareti Sonrasi Açiklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli, “6’li bir masa bir hikaye, sonu nasil bitecek onu bilemiyoruz. 6’li masadan öyle bir sonuç alinacagina inanmiyorum” dedi.

MHP Genel Baskani Bahçeli Alparslan Türkes'in Anit Mezarini Ziyareti Sonrasi Açiklamalar
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli, bayramin ilk günü partisinin kurucu Genel Baskani Alparslan Türkes’in anit mezarini ziyaret etti.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Ramazan Bayrami münasebetiyle partisinin kurucu Genel Baskani Alparslan Türkes’in Bestepe’deki anit mezarini ziyaret etti. Bahçeli, dua ettikten sonra Türkes’in mezarina karanfil birakip, su döktü. Bahçeli ziyaretten sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Sözlerine Türk milletinin ramazan bayramini kutlayan Bahçeli, “Bildiginiz gibi bayram sürecinde acili günlerimizde olmustur. Özellikle kesintisiz sürdürülmekte olan terörle mücadelede sinir ötesi yurt içerisinde sehitlerimiz verilmistir. Ama bunun karsiliginda da terörün önemli ölçüde kökü kazilmistir. Bu süreç devam edecektir. Insallah 2 bayram arasinda Türkiye barisa huzura kardeslige kavusur. Böylelikle terör belasindan da kurtulmus oluruz” diye konustu.



Kiliçdaroglu’nun ‘Gezi için kurulan mahkemelerin nazi mahkemelerinden farki yok’ sözlerine iliskin Bahçeli “Kemal Kiliçdaroglu beyin son dönemlerdeki konusmalari çok köklü bir siyasi kurum olan CHP Genel Baskanina yakismamaktadir. Bir tarafindan Türkiye’nin kurucu partisi olacaksiniz. Öbür taraftan Atatürk’e büyük ölçüde tek basiniza sahip çiktiginiz iddia edeceksiniz. Öbür tarafta da Atatürk’ün ortaya koymus oldugu milletimizin ortak degerlerini tahrip eden her türlü konusmayi rahatlikla yapilabilecek bir duruma gelmistir. Eger nazi mahkemelerini incelemek istiyorsa Almanya’da özel dostlari vardir. O dostlarina gerekli bilgileri alabilirler” seklinde konustu.

6’li masaya iliskin konusan Bahçeli, “6’li bir masa bir hikaye sonu nasil bitecek onu bilemiyoruz. Eskinin siyah beyaz Türk filmleri çok daha anlamli sonuçlar veriyordu. 6’li masadan öyle bir sonuç alinacagina inanmiyorum” dedi.

Zelenski’nin ‘Türkiye’ye kirginim’ sözlerine iliskin açiklamalarda bulunan Bahçeli, “Ukrayna Rusya savasinda dünya ülkelerinin ortaya koymus oldugu tavirlari duruslari dikkate aldigi zaman Zelenski Türk milletine, Türk devletine, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine çok saygili bir üslup kullanmasi lazim. Batiyi tahrikleriyle bazi ülkelerin savasi kalici kilmaya yönelik çabalariyla konusmakta dogru degildir. Bu gün için Rusya Ukrayna Istanbul baris projesiyle çözmeye yönelen tek ülke Türkiye’dir ve bu konuda da sayin Cumhurbaskani 40 üzerinde devlet yöneticileriyle temaslarla bunu gerçeklesmektedir. Yakinda da basaracagina inanmaktayim. Zelenski, Yunanistan’a degil de tür milletine güvenmelidir” diye konustu.

Kaynak: İHA