Malatya'da Bayramin Ilk Gününde Sessizlik Hakim

Malatya’da Ramazan Bayramin ilk günde cadde ve sokaklarda sessizlik hakim. Bayramin ilk gününü tatilde veya yakinlarini ziyaret etmek amaciyla sehir disinda geçiren vatandaslar, adeta kent merkezini bosaltti.

Malatya'da Bayramin Ilk Gününde Sessizlik Hakim
Malatyalilar tatil beldelerine gidince sokaklar bosaldi. Bayramin ilk gününü tatilde veya yakinlarini ziyaret etmek amaciyla sehir disinda geçiren vatandaslar, adeta sehir merkezini bosaltti. Kent merkezinde vatandas yogunlugu ile bilinen meydan, cadde ve sokaklarda seslik hakim.

Bayram nedeniyle bosalan Soykan Meydani’nda gezintiye çikan vatandaslardan 55 Yasindaki Sadi Polat eski bayramlarinin özlediklerini ifade ederek; ”Nerede o eski bayramlar çok özlüyorum Küçüktüm köyde komsular birbirinin evine gider günlerce bayramlasma töreni yapiliyordu. Simdi ki Bayramlar biraz sönük geçiyor, Korona virüs salgini nedeniyle 2 yildir bayramlarda sokaga çikma yasagi vardi yasaklar bitti. Devletimizden Allah razi olsun“ dedi.

Bayramlarda es dost ziyaretlerinin azaldigini kaydeden Mehmet Dursun ise “Malatya’da eskiden bayramlasma olurdu, arkadas es dost ziyaretleri olurdu, simdi fazla bir birine giden gelen yok fazla. Devletimizden saglikta iyi çalisti ve virüs salgini bitti vatandaslarimiz simdi rahat bir sekilde bayramlasmaya gidiyor.” ifadelerini kullandi

Pandeminin bayram gibi özel günleri de olumsuz etkiledigini belirten, 65 Yasindaki Yusuf Dogan ‘da Korona virüs salgini nedeniyle 2 yildir bayramlarda sokaga çikma yasagi vardi. Salgin bitti simdi millet rahat bir sekilde bayramlasmalarini yapiyor. Eskiden bayramlarda bolluk vardi simdi ise geçim sikinti var“ diye konustu
Kaynak: İHA