Milli Savunma Bakani Akar, 4. Verimlilik Ve Teknoloji Fuari Resepsiyonuna Katildi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Ankara Bilim Üniversitesi tarafindan düzenlenen 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuari resepsiyonuna katildi. Akar, “Pençe-Kilit Operasyonu bugüne kadar yaptigimiz operasyonlar zincirinin kilit halkasi. Mehmetçik digerlerinde oldugu gibi bunu da basariyla tamamlayacak, teröristleri inlerinde vuracak” dedi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Ankara Bilim Üniversitesi tarafindan düzenlenen 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuari resepsiyonuna katildi.

Resepsiyonda bir konusma yapan Akar, Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) mensuplarinin en önemli ihtiyacinin moral ve motivasyon oldugunu belirti. Mehmetçigin emegine saygi gösterilmesini istedi.

“Temel ihtiyaçlarimizi karsilayacak noktaya geldik”

Savunma sanayisinde yüzde 80’e ulasan yerli ve milli üretimin, TSK’nin temel ihtiyaçlarini karsilayacak noktaya geldigini belirten Bakan Akar, bundan sonraki yolun zorlugunun da farkinda olduklarini ifade etti.

Akar, “Pençe-Kilit Operasyonu bugüne kadar yaptigimiz operasyonlar zincirinin kilit halkasi. Mehmetçik digerlerinde oldugu gibi bunu da basariyla tamamlayacak, teröristleri inlerinde vuracak, onlarin inlerini baslarina yikacak ve en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadelesi devam edecek” dedi.

Milli Savunma Bakani Akar, konusmasina söyle devam etti:

“Suriye’nin kuzeyindeki YPG ile Irak’in kuzeyindeki PKK arasinda hiçbir fark yok. Bütün istihbarat raporlari, açik kaynaklar, pratikteki uygulamalar açik ve net sekilde gösteriyor ki bunlar bir terör örgütünün parçalari. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Bunu da herkes bu sekilde görsün, anlasin. Kimse aklimizla alay etmesin. Bu minval üzere operasyonlarimizi sürdürmek suretiyle bu kilit kilitlenecek ve hudutlarimiz, vatandaslarimiz, güvenlik güçlerimizin emniyeti tam olarak saglanmis olacak. Çalismamiz ve gayretimiz bu düzende.”

Bakan Akar, Ege, Dogu Akdeniz ve Kibris’ta yürüttükleri çalismalari animsatarak Türkiye’nin barista ve sorunlarin çözümü konusunda muhataplarindan bir adim önde oldugunu bildirdi. Yunanistan ile iliskilere deginen Akar, “Yunanistan’in olaylari global bir sekilde görüp dogru ve mantikli kararlar vermesini bekliyoruz. Bu kadar borcu olan bir ülkenin durup dururken sözde silahlanma sevdasina kapilmasi yahut NATO içinde bir müttefiklik varken yeni birtakim ittifaklar içinde kosmasi gerçekten sunilikten baska bir sey degil” diye konustu.

Türkiye’nin savunma sanayi konusunda attigi adimlari “Cin siseden çikti” diyerek belirten Akar, “Is insanlarimizin, üniversitelerimizin bilgi üretmek, bunu teknolojiye dönüstürüp savunma sanayisine yansitmak bakimindan bir sorunu kalmadi. Mental ve psikolojik olarak kalmadi. Bu psikolojik bariyerler yikildi” dedi.

Kaynak: İHA