Mersin'de 1919 Genç Ayni Anda Zeybek Oynadi

İçel’de Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda 1919 genç ayni anda zeybek oynadi. Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu’nun da katildigi zeybegin ardindan gençler Atatürk’ün imzasi ile siluetini olusturdu.

Mersin'de 1919 Genç Ayni Anda Zeybek Oynadi
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle yurdun dört bir tarafinda oldugu gibi İçel’de de coskulu kutlamalar düzenleniyor. Erdemli Belediyesi ve Milli Egitim Müdürlügü’nün koordinesinde Belediye Baskani Mükerrem Tollu. 1919 gençle birlikte zeybek oynadi. Zeybek sonrasi gençler Atatürk’ün imzasi ile siluetini olusturdu. Paylasilan o anlar sosyal medyada da büyük begeni topladi.

1919 gençle ayni ruh ve heyecanla adim atmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, "Büyük Atatürk’ün sevdigi, büyük Atatürk’ün gençlere armagan ettigi bayrami büyük Atatürk’ün yine en çok sevdigi oyunla bin 919 gencimizle birlikte yad ediyoruz, kutlu olsun" dedi.

Etkinlige katilan Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Açikyörük ise, “Ülkemizin sonsuza kadar yarismasi için gençlerimiz hazir, inançli. Biz de onlara güveniyoruz" ifadelerini kullandi.

Milli Mücadele döneminin baslangici olan 19 Mayis’i Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdigi oyun olan zeybekle karsiladiklarini belirten gençler ise, güzel bir etkinlik oldugunu, tüm emek ve ugraslara degdigini dile getirdiler. Gençler, Atatürk’ün yolunda yürüdüklerini sözlerine eklediler.
Kaynak: İHA