Malazgirt'te 'Ya Istiklal Ya Izmihlal' Adli Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Mus’un Malazgirt ilçesinde “Ya Istiklal Ya Izmihlal” adli tiyatro oyunu sahnelendi.

Malazgirt'te 'Ya Istiklal Ya Izmihlal' Adli Tiyatro Oyunu Sahnelendi
Malazgirt Kaymakamligi ve Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Baskanligi’nin KYK Kiz Ögrenci Yurdu Konferans Salonu’nda düzenledigi etkinlige Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer, Belediye Baskan Vekili Fesih Akkus, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Aydin Aydin, Ilçe Emniyet Müdürü Serhan Türk, Milli Egitim Müdürü Vedat Kaya, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Yakup Bozkurt, kurum amirleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

“Ya Istiklal Ya Izmihlal” oyununun yönetmeni Mehmet Sabri Aypatoglu, Mehmet Akif Ersoy’un Istiklal Marsi’ni yazarken çektigi çilelerin sergilendigi oyunu Türkiye’nin her kösesinde seyircilerle bulusturacaklarini belirterek, “Ya Istiklal Ya Izmihlal oyunumuzla seyirciyi yüz yil öncesine tasiyor, yakin tarihimizi yeniden yasiyor ve hafiza tazeliyoruz. Bu topraklari vatan kilanlarin destanini anlatan oyunumuzla milli mücadele yillarina isik tutuyoruz. Ayrica Türklerin Anadolu’ya açilan kapisi Malazgirt ilçesinde bu oyunu oynarken daha çok onur duyduk, gururlandik” dedi.

Etkinlik sonunda tiyatro sahnesine davet edilen Kaymakam Demirer, oyunu çok begendigini ve etkilendigini belirterek, tiyatro ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA