Köy Muhtarlari Kösk-Ödemis Yolu Için Ankara'ya Çikarma Yaptilar

Kösk ve Izmirli muhtarlar Aydin ve Izmir’i bir birini baglayan Kösk-Ödemis yolunun bir an önce yapilmasi için Ankara’ya çikarma yaptilar. Ankara’da AK Parti Milletvekilleri ile birlikte Binali Yildirim ve Karayollari Genel Müdürünü ziyaret eden muhtarlar, yolun yapimi konusunda aldiklari müjdeli haberle döndüklerini belirttiler.

Köy Muhtarlari Kösk-Ödemis Yolu Için Ankara'ya Çikarma Yaptilar
AK Parti Kösk Ilçe Baskani Halil Mollaoglu ile birlikte Akçaköy Muhtari Vedat Kurus, Güzelköy Muhtari Mülayim Avci, Koçak Muhtari Mehmet Öztürk, Cumaderesi Muhtari Serkan Bas ve güzergah üzerinde bulunan Izmir Ödemis Ilçesi’ne bagli köylerin muhtarlari ile Kösk-Ödemis yolu için Ankara’ya gittiler. AK Parti Aydin Milletvekilleri ile Meclis’te bir araya gelen muhtarlar daha sonra Türk Devletleri Teskilati Aksakallilar Heyeti Baskani Binali Yildirim ile görüstüler. Karayollari Genel Müdürü Abdulkadir Uraloglu ile bir araya gelen heyet Kösk-Ödemis karayolunun önemini anlatip bir an önce yolun yenilenmesini istediler. Konuyla ilgili uzun süren istisareler sonucunda kisa vadeli çözüm için yoldaki sorunlu bölgelerin hemen ele alinmasina karar verildigi belirtildi.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Akçaköy Muhtari Vedat Kurus, Kösk-Ödemis yolunda zaman zaman yoldaki sorunlarin da etkisi ile ölümlü kazalarin yasandigini dikkat çekerek bu kazalarin yenilerinin yasanmamasi için bir an önce yolda çalisma yapilmasi gerektigini anlattiklarini söyledi.

Ankara’da güzel gelismelerin yasandigini ifade eden Muhtar Kurus, “Kösk-Ödemis yolu bizim gibi birçok mahallenin il merkezlerine baglayan tek yol. Ayni zaman da Izmir ile Aydin’i bir birine baglayan önemli bir güzergah. Geçmis yillarda bu yol güzergahinda sayisiz kaza yasandi. Birçok kisi hayatini kaybetti. Baska kazalarin yasanmamasi için bu güzergahin kisa sürede ele alinip yolun genisletilmesi gerekiyor. Yaptigimiz ziyaretlerde güzel gelismeler oldu. Kisa vadeli çözüm için yolun dar ve sorunlu olan bölgeleri genisletilecek. Uzun vadeli olarak Karayollari Genel Müdürlügü yol ile ilgili farkli projeler üretecek” diyerek ziyarette kendilerine öncülük eden milletvekillerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA