Izmir'de Doktora Dehseti Yasattilar Açiklamasi 5 Kisi Birden Saldirdi

Izmir’in Bornova ilçesinde bir doktor, 5 kisilik grup tarafindan darp edildi. Köprücük kemigi kirilan doktor, kliginin üst tarafinda bulunan ve kumar oynatildigini ileri sürdügü lokale ait kameralarin kaldirilmasi yönünde ricada bulunduktan sonra olayin gerçeklestigini ileri sürdü ve sikayetçi oldu.

Izmir'de Doktora Dehseti Yasattilar Açiklamasi 5 Kisi Birden Saldirdi
Olay, dün aksam saat 18.45 siralarinda Bornova ilçesi Kazim Dirik Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan bir klinigin önünde meydana geldi. Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon Uzmani Dr. Canberk Gül, yaklasik 10 gün önce açmis oldugu kliniginin önünde 5 kisilik grup tarafindan darp edildi. Vatandaslarin da ayirmaya çalistigi saldiri ani güvenlik kameralarina anbean yansirken, ihbar üzerine bölgeye polis ve 112 Acil Saglik ekipleri sevk edildi. Doktor Gül’ün kaldirildigi hastanede köprücük kemiginin kirildigi tespit edildi. Süphelilerden 4’ü yakalanirken, 1’i kaçti. Hastanenin ardindan karakola giden Gül, darp olayina karismadigini ifade ettigi lokal sahibinden sikayetçi olmadi. Doktorun sikayetçi olmasi üzerine diger 3 kisi gözaltina alinirken, saldiri sonrasi kaçan 1 süpheliyi ise yakalama çalismalarinin sürdügü ögrenildi.

Aldigi darbeler sonucu köprücük kemigi kirildi

Güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde, kalabalik grubun doktor Gül’e saldirdigi ve çevredeki vatandaslarin kavgayi ayirmaya çalistigi görülürken, köprücük kemiginin kirilmasi sonucu 1 ay çalisamaz raporu alan Gül, yasadigi korku dolu anlari anlatti. Saldiridan 1 hafta önce, yaklasik 2 yildir lokal adi altinda kumar oynatildigini ileri sürdügü isletme sahibinden ve yanindaki Sedat Ö. isimli sahistan, klinigin üst tarafindan bulunan ve lokale ait olan güvenlik kameralarinin kaldirilmasini rica ettigini söyleyen Gül, “Bunun üzerine Sedat Ö., beni ‘akilli ol yoksa ayagini kaydiririz’ diye tehdit etti. Sonrasinda ismini bilmedigim mekan sahibi yanima gelince ondan ‘klinigimdeki hastalar rahatsiz oldugundan dolayi klinigimin tarafina geçmemelerini ve içeride bulunan kadin hastalarima bakmamalarini, hastalarimin bakislarindan rahatsiz olduklarini söyledim’" dedi.



“5 kisilik grubun saldirisina ugradim”

1 hafta önce kendisini tehdit eden Sedat Ö.’nün dün aksam saatlerinde klinigin önünden geçmesi üzerine kendisine, ‘patronun ile anlasma yapmistik, sen bu anlasmayi bozuyorsun’ ikazinda bulundugunu söyleyen Gül, “Bunun üzerine Sedat Ö., ‘gel bakalim sen buraya’ diyerek beni kameralarin olmadigi alana çekmeye çalisti. Benim gitmemem üzerine aralarinda Sedat Ö., Suat Ö. ve Bülent A. ile ismini bilmedigim iki kisinin de dahil oldugu 5 kisilik grubun saldirisina ugradim. Ugradigim darp sonucu köprücük kemigim kirildi ve hastanede yapilan muayene sonucunda 1 ay çalisamaz raporu verildi” ifadelerini kullandi.

“Basima bir sey gelirse bu kisiler sorumludur”

Olay esnasinda ‘seni öldürecegim, soyunu kurutacagim’ diyerek kendisini tehdit eden sahsin polisler gelmeden önce kaçtigini kendisinin ise klinige girerek kapilari kilitledigini söyleyen Gül, “Hastanedeki muayeneden sonra karakola gittigimde Sedat Ö.’nün beraberindeki sahislara, ‘Yesilova’dan bir iki kisiyi arayip mekanin camlarini indirelim, buna da sikalim’ dedigini duydum. Basima bir sey gelirse bu kisiler sorumludur” diye konustu.



"Lokal bosalirsa yerine kütüphane kurmayi düsünüyorum"

Yan taraftaki lokal bosaldigi takdirde oraya Dr. Canberk Akademi’yi kurmayi düsündügünü söyleyen Gül sözlerini su sekilde sonlandirdi:

“Maddi durumu ne olursa olsun çocuklari oraya toplayarak son teknoloji bir kütüphane kurmayi düsünüyorum. O tabelanin altinda ise ‘Bir çocuk degisir, dünya degisir’ sözlerini yazdirmak istiyorum.”

“Bu tarz insanlar zor yetisiyor, deger vermek lazim”

Doktor Canberk Gül’ün darp edildigi esnada Mus’tan Izmir’e gelen kiz kardesini muayene ettirmek için klinikte bulunduklarini belirten Fatih Karahan ise sunlari söyledi:

“Kumarci oldugu söylenen 4-5 kisi hocamizi darp etmis. Tabii bu duruma üzüldük. Bin 500 kilometreden buralara gelerek hocamiza tedavi olmak isteyen insanlar var. Deger vermek lazim. Bu tarz yetkin insanlar zor yetisiyor. Dünya literatürüne geçmis 4 insandan birisi. Bence yazik. Suçlularin bulunup cezalandirilmasini isterim” diye konustu.

Kaynak: İHA