Dünyanin Ikinci Büyük Kraterinde Görsel Sölen

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan dünyanin ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, dogal görüntüsü ve güzelligiyle kendine hayran birakiyor.

Dünyanin Ikinci Büyük Kraterinde Görsel Sölen
Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan 2 bin 250 rakimli Nemrut Kalderasi, her mevsim doyumsuz manzarasiyla adeta görsel sölen sunuyor. Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin ziyaret ettigi Nemrut Kalderasi, karla kapli yolunun açilmasiyla birlikte yeniden ziyaretçilerini agilamaya hazirlaniyor. Bir yani halen karla kapli olan kalderada iki mevsim bir arada yasaniyor. Kalderayi ziyarete gelen misafirler, dagin zirvesinde beyaz karlarin ve kalderanin içindeki masmavi göllerin olusturdugu manzaranin keyfini yasiyor.

Havadan görüntülenen kaldera, muhtesem ve essiz görüntüsüyle adeta kendine hayran birakiyor. Doganin yavas yavas yesillenmeye basladigi kalderada, bahar yeni yeni yüzünü gösteriyor. Dogal güzelliklerinin yani sira bünyesinde barindirdigi sicak ve soguk gölleri, buz magarasi, buhar bacasi, kus türleri ve biyoçesitliligi ile de dikkatleri üzerine çeken kaldera her yil çok sayida yerli ve yabanci turisti agirliyor.

Öte yandan, Bitlis Gazeteciler Cemiyetinin (BIGACEM) 2022 yilini Nemrut Kalderasi için tanitim yili ilan etmesiyle birlikte kaldreraya olan ilgi de bir hayli artti.

Ayrica, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) koordinesinde yürütülen çalismalarla muhtesem kalderanin UNESCO Jeopark Agina dahil edilmesi ile ilgili çalismalar ise hummali sekilde devam ediyor.

Tanitim için baslatilan çalismalar araliksiz sekilde devam ederken, görüntüsüyle kendine hayran birakan Nemrut Kalderasi, simdiden ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA