Altinova, Çiftlikköy Ve Çinarcik'ta Bayram Coskusu

Yalova’nin Altinova, Çiftlikköy ve Çinarcik ilçelerinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami cosku içinde kutlandi.

Altinova, Çiftlikköy Ve Çinarcik'ta Bayram Coskusu
Altinova Kaymakamlik Meydani’nda gerçeklestirilen törende Atatürk Anitina çelenk birakildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan günün anlam ve önemini belirten konusmalar yapildi. Etkinlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 19 Mayis 1919 tarihinde Samsun’a götüren Bandirma Vapuru’nun lise ögrencileri tarafindan yapilan maketi sergilendi. Yagli güres gösteri müsabakalarinin da yapildigi programda folklor ekipleri de çesitli yörelere ait halk oyunlari ile begeni topladi. Etkinlikte spor branslarinda dereceye giren ögrencilere de hediyeler takdim edildi. Kutlamaya Kaymakam Ahmet Regaip Özyigit, Altinova Belediye Baskani Metin Oral, Tavsanli Belediye Baskani Mücahit Kaçar, Subasi Belediye Baskani Turan Canbay, Kaytazdere Belediye Baskani Ali Kangal’in yani sira kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.



Çiftlikköy’de kutlama programi

19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami Çiftlikköy ilçesinde de coskuyla kutlandi. Hava muhalefeti nedeniyle Belediye Dügün ve Konferans Salonu’na gerçeklesen programa Kaymakam Ömer Bilgin, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Binbasi Ümit Çelen, Belediye Baskani Ali Murat Silpagar, ilçe protokolü ve vatandaslar katildi.

Konusmalarin ardindan ilçe genelindeki lise ögrencileri arasinda yapilan sosyal, kültürel ve sportif yarismalarda derece alan ögrencilere ödülleri takdim edildi. Kutlamada halk oyunu ve karate gösterileriyle sona erdi.

Çinarcik’ta 19 Mayis kutlandi

Çinarcik Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklesen etkinlikte Atatürk Aniti’na çelenk konulmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Törene Çinarcik Kaymakami Cemil Aksak, Çinarcik Belediye Baskani Numan Soyer, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Günün anlam ve önemine iliskin konusmalarin ardindan halk oyunu gösterisi ve lise ögrencileri tarafindan olusan koro konser verdi. Karate gösterisiyle devam eden program spor branslarinda derece yapan ögrencilere hediye takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA