Almanya Köln'de 19 Mayis Etkinligi Açiklamasi Milli Sporcu Ali Uzun, Almanya'da Pedallari 19 Mayis Için Çevirdi

Almanya’nin Köln kentinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir etkinlik düzenlendi.

Almanya Köln'de 19 Mayis Etkinligi Açiklamasi Milli Sporcu Ali Uzun, Almanya'da Pedallari 19 Mayis Için Çevirdi
Etkinlik kapsaminda bir bisiklet turu gerçeklestiren Milli Sporcu Ali Uzun, Köln Baskonsolosluk konutunda 191.9 km’lik bisiklet sürüsünü noktaladi. Milli sporcuyu Türkiye’nin Köln Baskonsolosu Turan Kaya karsilayarak bir plaket verdi.

Türkiye’nin Köln Baskonsoloslugu tarafindan gerçeklestirilen etkinlik kapsaminda "1919 Sürüsü" adi altinda gerçeklestirilen bisiklet turunu yapan Ali Uzun, "Bu fikir ortaya çiktigi zaman, ’Acaba yapabilir miyim?’ diye biraz endiselerim vardi. Mesafe çok uzundu, 191.9 km. Daha sonrasinda konsolosluk ile fikrimi paylastigimda çok sicak yaklastilar. Onlarin destekleriyle, sizlerin motivasyonu ile birlikte 191.9 km tamamladim“ seklinde konustu.

Uzun, "Güzergah biraz uzundu. Mönchengladbach daha sonra Düsseldorf ve Köln’e geldim, tabii bitmedi, Bonn’a gittim ve buralarda biraz mesafe katettikten sonra 191.9 km’yi baskonsolosluk rezidansinda bitirmis olmaktan gurur duyuyorum.“ diye konustu.

Etkinlige NATO üssünde görev yapan Türk subaylarinin yani sira ögrenci degisim programi sebebiyle Almanya’da bulunan Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi ögrencileri de katildi.

Etkinlik Mert Aksoylu’nun akordiyon dinletisi ile son buldu.
Kaynak: İHA