19 Mayis'da Gaziantep'in Spor Altyapisi Önemli Protokol

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarinda sehrin spor altyapisini güçlendirecek “Okullardan Olimpiyatlara Sportif Egitim Proje Protokolü” nü imzaladi.

19 Mayis'da Gaziantep'in Spor Altyapisi Önemli Protokol
Çocuklarin bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaki ve duygusal açidan dengeli ve saglikli bir sekilde gelismesi; birçok bransta egitimlerine katkida bulunarak, sporu tabana yaymayi amaçlayan protokol, Büyüksehir Belediyesi, Gaziantep Valiligi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Gençlik ve Spor Kulübü ile Il Milli Egitim Müdürlügü ortakliginda yürütülecek. Festival Park’ta düzenlenen 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami resmi kutlama programi sonrasi imzalanan protokol çerçevesinde il merkezi ve çevre ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki kiz ve erkek ögrencilerine yönelik yetenek taramalari gençlik ve spor kulübü tarafindan yapilacak. Testler sonucunda ögrencilerin yetenekleri belirlenerek ilgili branslara yönlendirilecek. Protokole Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in yani sira Gaziantep Valisi Davut Gül, Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhittin Özbay, Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Ali Gül imza atarken, il protokol üyeleri imza töreninde hazir bulundu.

Il protokolü festival alanini gezdi

Kutlama ve imza töreni sonrasi il protokolü Festival Park alaninda Büyüksehir Belediyesi tarafindan organize edilen Gençlik ve Spor Festivali’nde kurulan standlar ve spor alanlarini ziyaret etti. Okullarin yaptigi gösterileri izleyen protokol, kamu kurumlarinin standlarinda yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi. Baskan Fatma Sahin, Aysel Ibrahim Akinal Güzel Sanatlar Lisesi’nin standinda sarki söyleyen gençlerin yanina giderek onlara eslik etti.

Altyapida is birligine gidilecek

Törende ayrica sehrin basarili ekiplerinden ALG Spor Kulübü ve Adam Voleybol Spor Kulübü ile Gaziantep Valiligi, Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, sporcu altyapisina yönelik is birligi protokolü imzalandi. Protokolle il genelinde kiz ögrencilere yönelik yetenek testleri yapilacak. Yetenek testlerinde basarili olan 2 bin kiz ögrenci, kulüp altyapilarina girmeye hak kazanacak. Büyüksehir Belediyesi bu is birliginde lojistik destek saglayacak.
Kaynak: İHA