Yurtdisindan Havayolu Kuryeleri Ile Uyusturucu Tasiyan Çete Çökertildi Açiklamasi 14 Gözalti

Fas’tan Türkiye’ye sistemli sekilde uyusturucu kaçakçiligi yapan uluslararasi çete hesabina kuryelik yapan yabanci uyruklu 3 kadin ile çete lideri ve oglu da dahil 14 süpheli yakalandi. Uyusturucu çarkini desifre eden polisin operasyonu ile yakalanan çete liderinin, ünlü uyusturucu kaçakçisi firari Urfi Ç.’nin kardesi A.Ç. ile kardesinin oglu C.Ç. oldugu ortaya çikti.

Yurtdisindan Havayolu Kuryeleri Ile Uyusturucu Tasiyan Çete Çökertildi Açiklamasi 14 Gözalti
Edinilen bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Fas’tan Türkiye’ye havayolu üzerinden uyusturucu madde getirdigi tespit edilen bir suç örgütünü takibe aldi. Yaklasik 8 ay boyunca yürütülen sorusturma çerçevesinde yurt disindan ülkeye sistemli sekilde uyusturucu kaçakçiligi yapan çete hesabina kuryelik yapan 3 kadin kurye belirlendi. Uyusturucu kaçakçilarinin çalisma yöntemi ve çetenin lideri desifre edildi. Sorusturma çerçevesinde 3 farkli tarihte yakalanan örgüt üyesi kadin kuryelerin yapilan kontrollerinde, 774 parça kapsül halinde toplam agirligi 4 kilo 862 gram olan toz esrar maddesi ele geçirildi. Bu operasyonlarda 6 süpheli tutuklandi.

Sistemli sekilde uyusturucu kaçakçiligi yapan çete çökertildi

Çalismalarin devaminda önceki gün Istanbul’da 3 ilçede ve Tekirdag’in sahil ilçelerinden Marmaraereglisi’nde hassas burunlu dedektör köpekle gerçeklestirilen es zamanli baskinlarda, aralarinda örgüt lideri A.Ç. ve yardimcisi C.Ç.’nin de bulundugu 4’ü Fas uyruklu toplam 8 süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Fas’tan Türkiye’ye sistemli sekilde uyusturucu kaçakçiligi yapan çetenin lideri ve yöneticisi de dahil toplam 14 kisinin yakalandigi operasyonda, 6 kisi tutuklanirken, çete liderinin, ünlü uyusturucu kaçakçisi Urfi Ç.’nin kardesi A.Ç. ile kardesinin oglu C.Ç. oldugu ortaya çikti. Operasyonu son anda fark eden çete lideri A.Ç. ile C.Ç., yurt disina firar etmek üzereyken yakalanarak gözaltina alindigi ögrenildi. Kadin kuryelerin uyusturucu kapsüllerini yutarak ülkeye midelerinde soktuklari anlasildi.

Ara ve ana operasyonlarda yakalanan 14 süpheliden 6’si tutuklandi. Çete lideri A.Ç. ve C.Ç. de dahil geri kalan 8 süphelinin Istanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Subesindeki sorgusu sürüyor.
Kaynak: İHA