Vali Aksoy'un '19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami' Mesaji

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Vali Aksoy'un '19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami' Mesaji


Aydin Valisi Hüseyin Aksoy 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajda, "Milletimizin tarihte esi benzeri görülmemis kahramanlik destanlari yazarak gerçeklestirdigi Milli Mücadelenin sembol günü olan ’Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin103. yil dönümünü kutlamanin gururu ve heyecani içindeyiz. Bunu sizlerle paylasmaktan onur ve mutluluk duyuyorum.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayis 1919 tarihinde Samsun’a çikisi, milletimizin talihini degistiren, tarihi ve stratejik bir girisim oldugu gibi, Cumhuriyet tarihimizin baslangici ve ayni zamanda Milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir gelecege dogru atilan ilk adimdir. Yok edilmek istenen Yüce Milletimizin, büyük kahramanliklar göstererek gerçeklestirdigi Istiklal Savasi’nin, Aziz Milletimiz ve dünya tarihi açisindan en önemli sonucu, bagimsizligin saglanmasi ile birlikte milli egemenlige dayanan evrensel degerleri benimsemis, modern bir devletin kurulmasi olmustur. 19 Mayis’ta baslayan süreç, Cumhuriyet’in ilaninin ardindan, çagini asan bir vizyonla, büyük degisimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir sekilde devam etmistir. Büyük bir azimle, birlik ve dayanisma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelismesinin önünü açmistir" dedi.



"Türkiye Cumhuriyetinin geride kalan yillari tam olarak bir uygarlik öyküsüdür" diyen Aksoy, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi çagdas uygarlik seviyesini asma hedefinin; ekonomik gelismenin Anadolu’nun her bölgesine yayilmasi, ulasimin otoyollar ve hizli tren seviyesine ulasmasi, siyasette, egitimde, sanatta ve hayatin her alaninda kadin-erkek esitliginin saglanmasi, hukukta evrensel degerlere ulasilmasi ve hukukun üstünlügünün hakim kilinmasi, insan haklari ve örgütlenme hakkinin en üst düzeyde kullanilmasi ve kisi özgürlügüne dayali çogulcu demokrasinin uygulanmasi seklinde gerçeklestigini hep birlikte görmekte ve yasamaktayiz. Bugün için görevimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizligini, birligini ve bütünlügünü esas almak kaydiyla, küresellesme sürecini dogru tanimlayip konumumuzu iyi belirleyerek, ulusal çikarlarimizi en üst düzeyde korumak, hukukun üstünlügüne ve insan haklarina dayali demokrasimizi daha ileri bir seviyeye tasimak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelismis ülkeler seviyesini asmak olmalidir. Istiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armagan edilmesi, gençlik ve spor bayrami olarak ilan edilmesi de son derece anlamlidir. Bunun ne kadar dogru oldugunu gençlerimiz, 15 Temmuz günü bizzat ve kimseden çekinmeden milletin kaderine sahip çikarak göstermistir" ifadelerini kullandi.

Mesajinin sonunda gençlere seslenen Vali Aksoy mesajini su sözlerle noktaladi;

"Sevgili gençler, Sizden önceki nesiller inançla çalisarak sizlere büyük bir miras birakmislardir. Milletimizin umut kaynagi sizlerin, bunun anlam ve öneminin idraki içinde oldugunuzdan süphe duymuyorum. Gelecegin devlet yöneticileri, siyasetçileri, egitimcileri, bilim adamlari, sanatçilari ve diger meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararasi iliskilerde, kültür ve sanatta, egitimde, sporda elde edeceginiz basarilarla taçlandiracaginiza yürekten inaniyorum. Bu duygu ve düsüncelerle Aydinli hemserilerimizin bayramini kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaslarini, aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, sükran ve minnetle aniyorum."
Kaynak: İHA