Tavsanli MYO'da Iki Farkli Seminer

Tavsanli Meslek Yüksekokulunda, Prof. Dr. Yavuz Bozkurt tarafindan Çevre Sorunlari ve Politikalari ve Enerji-Su-Çevre Stratejileri ve Uygulamalari baslikli seminerler düzenlendi.

Tavsanli MYO'da Iki Farkli Seminer
Tavsanli Sehitleri Konferans Salonu’nda gerçeklesen etkinlige Tavsanli Belediyesi Baskan Yardimcilari Naci Eraslan ve Mehmet Ali Akar, Çavdarhisar MYO Müdürü Doç. Dr. Eray Acar, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ahmet Tas, Tavsanli Ziraat Odasi Baskani Ismail Akpinar, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Etkinligin Çevre Sorunlari ve Politikalari baslikli bölümünde konusan IIBF Kamu Yönetimi Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Bozkurt, çevre ve çevre politikalari konusunda yaptigi konusmasinda, dünyanin yüzyüze oldugu çevre sorunlari, iklim degisikligi, nüfus artisi, kentlesme, dogal kaynaklarin dengesiz kullanimi, küresel isinma, Kütahya’da mevcut olan çevre kirliligi, atiklar, geri dönüsüm sistemleri hakkinda katilimcilari bilgilendirdi. Çevrenin korunmasi konusunda gereken duyarliliga dikkat çeken Bozkurt, dünya tarihi boyunca çevresel degisimler hakkinda açiklamalar yapti ve plansiz kentlesmenin getirdigi olumsuzluklari açikladi.

Enerji-Su-Çevre Stratejileri ve Uygulamalari baslikli bölümde konusan Tavsanli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ismet Çelik, Meslek Yüksekokullarinda uygulanan çevre koruma stratejileri ve uygulamalari hakkinda katilimcilari bilgilendirdi.

Müdür Çelik konusmasinda, Meslek Yüksekokulunda uygulanan su tüketimini azaltma, isitma ve aydinlatmada enerji verimliligini saglama konusunda bilgilendirme yapti. Çelik, bu çerçevede binanin tüm iç aydinlatmasinin led ampullere geçirilmesiyle yüksek oranda aydinlatmadan kaynakli elektrik enerjisi tüketiminde tasarruf saglandigi, güneye bakan odalarda isi tasarrufunu saglamak üzere termostatik vanalarin kullanildigini, petek arkasi duvar izolasyon uygulamalarinin baslatildigini ve egitim ögretim faaliyetlerinin yapilmadigi dönemlerde siniflarin minimum sicaklikta tutularak gereksiz enerji tüketiminin azaltildigini ifade etti.

Su tüketimini azaltma konusunda ise, lavabolarda tasarruf basliklarinin kullanildigini, bütün sulama alanlarinda optimum sulama tekniklerinin uygulanmasi gayretinde olduklarini belirten Çelik, tüm bu faaliyetlerin sonunda faturalarda da kayda deger oranda kazanim yaptiklarini söyledi.



Etkinlik, Biyoyakit Geri Dönüsüm Ünitesi, lavanta bahçesi ve Tavsanli Sehitleri Cevizligi’nin ziyaret edilmesi ve sehitlerin hatiralarinin anilmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA