Sarigül'den Yunanistan Basbakani'na Sert Sözler

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Eskisehir H Tipi Kapali Cezaevi önüne yaptigi açiklamada, af çagrisini tekrarlarken, Kibris hakkindaki açiklamalariyla gündeme gelen Yunanistan Baskani Kiriakos Miçotakis’e adeta ates püskürdü.

Sarigül'den Yunanistan Basbakani'na Sert Sözler
Yaptigi af çagrisinin ardindan cezaevlerini ziyaret eden TDP Lideri Mustafa Sarigül, Eskisehir’e geldi. Eskisehir H Tipi Kapali Cezaevi’ni ziyaret eden Sarigül, cezaevi önünde mahkum yakinlariyla bir araya geldi. Yaptigi açiklamada af çagrisini yineleyen Sarigül, Yunanistan Basbakani Miçotakis’in Kibris hakkindaki sözlerini de elestirdi.

Yunanistan Basbakani Miçotakis’in Amerika ile olan yaklasiminin yanlis oldugunu belirten Sarigül, “Miçotakis ayagini denk al” dedi.



“Sorusturmalarda, hizli yargilanma münasebetiyle bazi konular gözden kaçti”

Eskisehir H Tipi Kapali Cezaevi önünde yaptigi açiklamada ’af’ çagrisini yineleyen Sarigül, cezaevlerinin kapasite olarak doldugunu ifade ederek, “9 Nisan’da bir af çagrisinda bulundum. O günden sonra Türkiye’nin 25’e yakin cezaevini gezdim. Bugün de Eskisehir’deyim. Pandemi kosullari nedeniyle ülkemiz olaganüstü bir hal yasadi. Bu süre içerisinde sorusturmalarda, hizli yargilanma münasebetiyle bazi konular gözden kaçti. 270 bin yatak kapasiteli cezaevlerinde su anda 320 binin üzerinde tutuklu var. 40 kisilik koguslarda 70-80 kisinin kaldigi haberlerini almaktayiz. Pandemi kosullari nedeniyle 80 binin üzerindeki tutuklu, yaklasik 2 yildir disarida. O nedenle buradan annelerin mutlulugu için affet Türkiye’m. Çocuklar için affet Türkiye’m. Babaanneler ve anneanneler için affet Türkiye’m. Benim sefkatli devletim, sefkatli kollarini kader mahkumlarina insallah açacaktir. Bizim en büyük arzumuz, toplumsal baris affini hep birlikte çikartmaktir” dedi.



“Miçotakis ayagini denk al”

Amerika Birlesik Devletleri’nde yaptigi açiklamada Kibris hakkinda konusan Yunanistan Basbakani Miçotakis’i elestiren Sarigül, sert sözler söyledi.

Amerika’dan ziyade Yunanistan’in gerçek dostunun Türkiye oldugunu belirten Sarigül, su ifadeleri kullandi:

“Geçen hafta Amerika Birlesik Devletleri’nde ve senatoda Yunanistan Basbakani Miçotakis’in talihsiz bir konusmasi oldu. Miçotakis, “Kibris, Yunanistan’a aittir, biz Kibris’ta iki devletli çözüme yaklasmiyoruz” dedi.

Amerika Senatosu da 3 dakika Yunanistan Basbakani’ni alkisladi. Yunanistan Basbakani, Amerika’dan çare beklemesin. Yunanistan Basbakani, onlarin en büyük dostunun Türkiye oldugunu bilsin. Komsuluk iliskilerimizi Yunanistan Basbakani’nin en üstte tutmasi gerekiyor. Amerika’ya gittiginde baska, Atina’ya geldiginde baska, Türkiye’ye geldigi zaman baska bir konusma yapmasi Yunanistan Basbakani’na yakismamistir. Yunanistan Basbakani, ‘Ayidan post, Amerika’dan dost olmaz’ sözünü unutmasin. Amerika hiçbir zaman kimseye dostluk yapmaz. Yunanistan’in yapmasi gereken Türkiye’nin uzattigi baris elini her zaman tutmasidir. Ama Miçotakis sunu bilsin ki, yarin biz Atina’yi istersek ne yapacak, Selanik’i istersek ne yapacak. Bunlar dogru davranislar degildir. Miçotakis’in Amerika’da yaptigi konusma sik olmamistir. Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Degisim Partisi tarafindan kabul edilebilir bir konusma asla degildir. Miçotakis bilsin ki, atalarimizin, dedelerimizin, ecdatlarimizin kaniyla Kibris bize aittir. Kibris’taki Kibris Rumlarinin da Kibris Türklerinin de baris içinde yasamasini arzu eden Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bir kez daha, Miçotakis ayagini denk al. Biz Selanik’e ve Atina’ya nasil gelmek istemiyorsak, sen de Amerika’yi birak. Türkiye’yle dost olmaya çalis. Türkiye’nin dostlugu herkes için yararli olacaktir.”
Kaynak: İHA