Sanatçi Tamer Levent Yalova Altinova'da Söylesiye Katildi

Yalova Altinova Belediyesi Uluslararasi Resim Sergisi etkinlikleri çerçevesinde sanat söylesileri ve kitap imza günü düzenlendi.

Sanatçi Tamer Levent Yalova Altinova'da Söylesiye Katildi
Etkinlikler ilk olarak sanat yönetmen, oyuncu ve yazar Tamer Levent, “Sanata Evet” söylesisi ise basladi.

Belediye Konferans Salonu’nda gerçeklesen programda, bir isi düsünerek titizlikle yapmanin sanat oldugunu ifade eden Levent, “Sanatsal bulus, problem çözmek, iyi kalite, estetik, adalet, baris demek. Biz sanati çok soyut ve tek kelimeden ibaret zannediyoruz. Hâlbuki sanat felsefesinin içinde bu saydiklarimin hepsi var. Dolayisiyla sanati dogru yönüyle ele alirsaniz sizi problem çözmeye yöneltir” dedi.

Vedat Akdamar moderatörlügünde, gerçeklesen söylesinin ardindan Levent, “Niçin Tiyatrodan Sanata Evet” adli kitabinin imza günü etkinligini gerçeklestirdi. Kitap belediye tarafindan söylesiye katilan vatandaslara hediye edildi.

Ikinci söylesiye ise Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. Gonca Erim ve Doç. Dr. Ismail Tetikçi’in konuk oldu.

Etkinlikleri Belediye Baskani Metin Oral, Ilçe Milli Egitim Müdürü Zeki Sitar, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mehmet Sait Basaran, Resim Sergisi Genel Koordinatörü Ilhan Aydan, meclis üyeleri, Uluslararasi Resim Sergisine davetli olan misafir sanatçilar, ögretmen ve ögrenciler takip etti.

Program sonunda Baskan Oral, söylesileri gerçeklestiren katilimcilara kivi tablosu ile doga pasaportu hediye etti.
Kaynak: İHA