Salih Kalyon, Sait Faik Öykülerine Ses Verdi

Oyuncu Salih Kalyon, Nilüfer’de 2022 Yilin Yazari Sait Faik etkinlikleri çerçevesinde Üçevler Kütüphanesi’nde lise ögrencileri için düzenlenen kitap okuma etkinligine katildi.

Salih Kalyon, Sait Faik Öykülerine Ses Verdi
Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen ünlü oyuncu Salih Kalyon lise ögrencileri ile Üçevler Kütüphanesi’nde bir araya geldi. 2022 Yilin Yazari Sait Faik etkinlikleri çerçevesinde Baris Anadolu Lisesi ögrencilerinin davetli oldugu okuma etkinligine katilan Kalyon, Sait Faik’in öykülerine ses verdi. Sait Faik Abasiyanik’in hayati ile ilgili kisa bir belgesel film gösteriminin de gerçeklestirildigi etkinlikte Salih Kalyon, Adapazari’nda yasadigi yillarda komsusu oldugu Abasiyanik ailesi ile ilgili hatiralarindan bahsetti.

Kendisinin de siki bir Sait Faik hayrani oldugunu söyleyen Kalyon, Sait Faik’in yasam öyküsü ile ilgili pek çok anekdotu paylastigi etkinlikte gençlerle keyifli bir söylesi gerçeklestirdi. Kitap okuma etkinligine katilimi için Kalyon’a tesekkür eden Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Safak Baba Pala, ünlü oyuncuya anmalik hediye etti.
Kaynak: İHA