Kirim Tatarlari Sürgünün 78'Inci Yili Eskisehir'de Törenle Anildi

Eskisehir’de, Kirim Tatarlari’nin sürgününün 78. yildönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Kirim Tatarlari Sürgünün 78'Inci Yili Eskisehir'de Törenle Anildi
Seker Mahallesi’ndeki Zekeriya Canigür Parki’nda gerçeklestirilen anma töreni, saygi durusunun ardindan okunan Istiklal Marsi ve Kirim Milli Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Törene Vali Yardimcisi Salih Altun, AK Parti Eskisehir Il Baskani Zihni Çaliskan ve Eskisehir’de yasayan Kirimlilar katildi.

Törende açilis konusmasini yapan Eskisehir Kirim Türkleri Kültür, Yardimlasma ve Spor Kulübü Dernegi Baskani Ercan Bozkurt, 18 Mayis 1944 tarihinde Sovyetler Birligi tarafindan uygulanan soykirimin ve sürgünün tüm dünya ülkelerince taninmasini talep ettiklerini söyledi.



Törende konusma yapan AK Parti Il Baskani Zihni Çaliskan kendisinin göçmen bir ailenin çocugu oldugunu, Kirim sürgününün farkli yerlerde yasayan tüm Kirimlilari hâlâ üzmeye devam ettigini kaydetti.



“Türkiye’nin varligi, büyüklügü ve gücü dünya üzerindeki tüm Türkler için de bir güvencedir”

Konusmasinda Türklerin tarih boyunca zulüm ve soykirimla karsilastigini aktaran Vali Yardimcisi Salih Altun, "Tarih boyunca baktigimizda Türkler devlet kurmus, devlet yikmis, düsmanla savasmis, kendini savunmus, baska mazlum ve magdur milletlere el uzatmistir. Bu asamada birçok zulümlere de soykirimlara da ugramistir. Ancak her zaman kendi içinden güçlü devletler kurmayi basarmis bir milletiz. Bugün de ne mutlu bize ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi bölgesinin en güçlü, dünyada söz sahibi bir ülkenin vatandasiyiz. Türkiye’nin varligi, büyüklügü ve gücü dünya üzerindeki tüm Türkler için de bir güvencedir, bir garantidir" dedi.

Kaynak: İHA