Isletmenin Havalandirma Kablolarini Elini Kolunu Sallaya Sallaya Çaldi

Sakarya’nin Serdivan ilçesinde bir is merkezinin altinda bulunan restoranin çati katindaki havalandirma kablolarinin çalindigi anlar güvenlik kamerasina yansidi. Süphelinin rahat tavirlarinin dikkatlerden kaçmadigi olaya iliskin konusan isletme sorumlusu Sahin Demirtas, “Kablolari çalan kisi bizi magdur birakti. Isletmemiz bir buçuk gün faaliyet gösteremedi” dedi.

Isletmenin Havalandirma Kablolarini Elini Kolunu Sallaya Sallaya Çaldi
Olay, 14 Mayis Cumartesi günü saat 18.20 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Serdivan ilçesi Istiklal Mahallesi 2. Cadde üzerinde bulunan bir restoranin çatida bulunan havalandirma sistemlerinin kablolari çalindi. Hirsizlik, restoran çalisanlarinin havalandirmanin çalismadigini fark ederek çatiyi kontrol çikmasi ile anlasildi. Ihbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, çati ve is merkezinde bulunan güvenlik kamerasi kayitlarini inceledi.

“Rahat tavirlari dikkatlerden kaçmadi”

Yasanan hirsizlik güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde; süphelinin rahat bir sekilde kabloyu eline sararak is merkezinde ilerledigi anlar yer aldi. Polis ekiplerince kimligi tespit edilerek yakalanan süpheli, emniyetteki islemleri sonrasinda adli makamlara sevk edilecek.

“Kablolari çalan kisi bizi magdur etti”

Yasanan hirsizligi anlatan isletme sorumlusu Sahin Demirtas, “Isletmemizin havalandirma motoru durdu. Motor durunca yukariya geldik. Bu sebepten dolayi yaklasik bir buçuk gün isletmemizde faaliyet durdu. Daha sonra problem için çagirdigimiz arkadas asagida kablolarin sarktigini söyledi.

Tekrar kontrol için çatiya çikinca 2 tane kablomuzun çalindigini ve bu sebeple makinelere elektrik gitmedigini gördük. Kablolari çalan kisi bizi magdur birakti. Sistemi kuran arkadaslari ve problemi bulabilmesi için mühendis çagirdik. Elektrik isi sikinti olabilir diye SEDAS’i çagirdik. Ama gerçegin çok farkli oldugunu daha sonrasinda güvenlik kamerasi kayitlarini izleyince gördük. Çatiya çiktigimizda kablolarin kesildigini gördük. Sikayetçi olduk, karakola gidip ifade verdik. Dünde polis merkezinden aradilar süphelinin yakalandigini ve bugünde tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilecegini söylediler. Çok rahat iniyor arkadas buradan. Kablolari eline sara sara asagiya iniyor sanki bir elektrik isçisi gibi. Insallah iyi bir ceza alir. Bizde bu olaya iliskin 4.250 TL’ye yakin bir masraf yaptik ve isletmemiz bir buçuk günde faaliyette gösteremedi magdur olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA