Güçlü Aile Için Psikolojik Destek

Bursalilara uzman psikologlar marifetiyle ücretsiz psikolojik danismanlik hizmeti veren Bursa Büyüksehir Belediyesi Bursa Aile Danismanlik ve Egitim Merkezi (BADEM), Aile Haftasi etkinlikleri çerçevesinde, aile içi iletisimin artirilmasi ve güçlü aile yapisinin saglanmasi amaciyla seminer düzenledi.

Güçlü Aile Için Psikolojik Destek
Sosyal ve teknolojik alanda yasanan hizli degisim ve dönüsüm, özellikle aile yapisi içerisinde bazi olumsuzlara yol açarken; Büyüksehir Belediyesi, aile yapisinin güçlendirilmesi amaciyla bilgilendirme çalismalarina basladi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Aile, Kadin ve Çocuk Hizmetleri Sube Müdürlügü, 15 -21 Mayis Aile Haftasi etkinlikleri çerçevesinde ‘aile’ kavramini masaya yatirdi. Bu yilin ilk 4 ayinda 937 kisiye bireysel görüsme ve saha ziyaretleri ile psikolojik danismanlik hizmeti veren BADEM’de görevli psikologlar, bu kez Sogukkuyu Mahallesi muhtarligi bahçesinde mahalle sakinleri ile aile kavrami üzerine konustu.

Psikologlar Melis Yilmazyigit ve Simge Sentürk, aile içi iletisimin önemi ve etkin iletisim yollari hakkinda katilimcilara bilgiler verdi.

Ailenin egitim ve danismanlik yoluyla güçlenip gelismesiyle birlikte; çocuklarin da biyolojik ve psikolojik açidan güçlü, sosyal anlamda zorluklarini çözebilen, zorlukla bas etme yöntemlerini hayata geçirebilen bireyler olabilecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA