FÜ Proje Önerisi En Fazla Kabul Edilen 5'Inci Üniversite Oldu

Firat Üniversitesi (FÜ) ögrencileri tarafindan sunulan 217 projeden 108’i kabul edildi. Bu sonuçla FÜ, Türkiye’de en fazla proje önerisi kabul edilen 5’inci üniversite oldu.

FÜ Proje Önerisi En Fazla Kabul Edilen 5'Inci Üniversite Oldu
TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi tarafindan yürütülen 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi’na Firat Üniversitesi damga vurdu. ‘2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi’ 2021/2 dönemi çerçevesinde yapilan basvurularin destek sonuçlari açiklandi. FÜ ögrencileri tarafindan sunulan 217 projeden 108’i kabul edildi. FÜ bu sonuçla, Türkiye’de en fazla proje önerisi kabul edilen 5. üniversite oldu. Birim bazli degerlendirmede Fen Fakültesi 18 proje ile birinci olurken Mühendislik Fakültesi 17 proje ile ikinci, Saglik Bilimleri Fakültesi ise 16 proje ile üçüncü oldu.

Hedeflerinin Türkiye’deki 20 arastirma üniversitesinden biri olarak Ar-Ge ve proje kültürünü tabana yaymak oldugunu dile getiren FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, “Elde edilen basaridan dolayi ögrencileri ve danisman akademisyenleri kutluyorum. Bu dönem için en fazla projesi kabul edilen fakülteye ve meslek yüksekokuluna maddi ödül olarak altyapi projesi destegi verecegiz. Ilerleyen dönemde ödül miktarini arttirarak olusturulacak rekabet ortamiyla daha fazla proje kazanimini saglamayi amaçliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA