Ege'nin Lideri Gedik Piliç, Ihracatta Türkiye 2.'Si Oldu

Kanatli sektörünün lider markasi Gedik Piliç, 2021 yilinda gerçeklestirdigi 85 milyon liralik ihracatiyla Ege Bölgesi’nde 1., Türkiye genelinde ise 2. sirada yer alarak ülke ekonomisine büyük bir katki sagladi. Genisleyen ihracat agini yaklasik 70 ülkeye çikaran Gedik Piliç, 2022 yili hedefini 100 milyon dolar olarak belirledi.

Ege'nin Lideri Gedik Piliç, Ihracatta Türkiye 2.'Si Oldu


1968 yilindan bu yanana kanatli sektörünün lider beyaz et üreticilerinden birisi olan Gedik Piliç, her geçen gün ihracat alanlarini daha da genisleterek hem Ege Bölgesi hem de Türkiye ekonomisine katki sunmaya devam ediyor. Korona virüs pandemisi ve dünya gelinde yasanan ekonomik dalgalanmalara ragmen yaptigi yatirimlarla büyümeye devam eden Gedik Piliç, 2021 yili verilere göre tavukçuluk sektöründe en fazla ihracat yapan Ege Bölgesi’nde 1’inci, Türkiye genelinde ise 2’inci marka olarak önemli bir basariya imza atti. Rusya, Çin, Birlesik Arap Emirlikleri, Singapur, Venezüella, Maldivler, Kibris, Libya, Fas, Irak, Iran, Gürcistan, Kirgizistan, Türkmenistan, Özbekistan, Katar, Ürdün, Haiti, Mozambik, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Angola, Liberya, Moritanya, Kuveyt, Abazya, Kosova, Togo, Benin ve Sierra Leone basta olmak üzere dünyanin 70’e yakin ülkesine ihracat yapan Gedik Piliç, teknolojik yatirimlari sayesinde ürün yelpazesine eklenen kaliteli ürünleriyle ihracat agini her geçen gün daha da artiyor.

Ülke ekonomisine 33,5 milyon dolar katki sagladi

2018 yilinda 11 milyon 173 bin kilogramlik ihracatiyla 11,5 milyon dolar gelir elde eden Gedik Piliç bu rakimi 2019 yilinda 12 milyon 385 bin kilograma karsilik 12 milyon dolar, 2020 yilinda 26 milyon 177 bin kilograma karsilik 20 milyon dolar ve 2021 yilinda ise 57 milyon kilograma karsilik yaklasik 85 milyon dolar ihracat gerçeklestirdi. 2021 yilinin ilk 4 aylik döneminde 11 milyon 880 bin kilogram ihracata karsi 14 milyon dolar gelir saglayan firma, 2022 yilinin ilk 4 ayinda ise geçen yilin ayni dönemini 3’e katlayarak 22 milyon 753 bin kilogram ürün ihraç ederek ülke ekonomisine 33,5 milyon dolar katki sagladi.

“85 milyon dolar ihracatimizi 100 milyonun üzerine çikacagiz”

Sektöre birçok konuda öncülük yapan Gedik Piliç’in kaliteden hiç taviz vermeyen misyonu sayesinde ihracatta önemli bir basari yakaladigini kaydeden Yönetim Kurulu Baskani Osman Gedik, “2020 yilinda pandemiyle bizim çok düsük bir ihracatimiz vardi. 15 milyon dolarlar da falandi. Biz bunu 2021 yilinda yaklasik 4’e 5’e katladik. Yani 85 milyon dolar gibi bir ihracatimiz oldu. Türkiye genelinde tavukçuluk sektöründe ihracatta 2. siradayiz, Ege Ihracatçilar Birligi’nde (EIB) ise 1’inci siradayiz. Bu önümüzdeki yilda ve bu yil içerisinde görünen o ki tahminim 100 milyonun üzerine çikacagiz” dedi.



“Ihracat agimiz yaklasik 60 - 70 ülkeye çikti”

Ülke ekonomisine daha fazla katki saglamak için ihracat agini genisletmek için yatirimlara devam ettiklerine isaret eden Osman Gedik, “Önceki yillarda yapmis oldugumuz ihracat yaptigimiz ülkelerden farkli yeni girdigimiz pazarlar var. Bunlar arasinda Orta Amerika ülkeleri var. Uzak Doguda degisik bölgeler var. Son zamanlarda Birlesik Arap Emirlikleri ile Orta Afrika ülkeleri dahil oldu. Ihracat agimizi olarak yaklasik 60 - 70 ülkeye çiktik. Bu is tabi ki kaliteyle basliyor, kalite olmazsa olmazlardandir. Bir ürünü ülkeye gönderdigimizde o ülke bu ürünü takdir ediyor ve begeniyorsa arkasi gelmeye basliyor. Biz bir ülkeye ihracata basladigimizda o ülke tamamen kapanmiyor, hep bir yenisi seklinde gidiyor. Bir parti ürün gönderdiginde ürün kalitesi görülünce bu ürünü tercih ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA