Diyarbakir'daki Evlat Nöbetine 290. Aile Katildi

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelere direnisin 989’uncu gününde 290’inci aile katildi.

Diyarbakir'daki Evlat Nöbetine 290. Aile Katildi
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelen ailelerin HDP Il Binasi önünde baslattigi oturma eylemine 989’uncu gününde Sanliurfa’dan gelen 290’inci aile de dahil olarak, evladini HDP ve terör örgütü PKK’dan istedi. Anne Mahide Arslan ve esi Müslüm Arslan, evlatlari Mehmet Arslan’a çagrida bulundu. Baba Müslüm Arslan, HDP Il Binasi önündeki aileleri görüp geldigini söyledi.

2019 yilinda oglunun Istanbul’a ise gittigini ve döndükten sonra evladinin kandirilarak daga götürüldügünü belirten Arslan, “Bugüne kadar hiçbir haber alamadim. Ben de buraya geldim belki bir çare bulunur diye. Oglum gel, sizlere sesleniyorum. Neyimiz eksiktir? Ne diye gittin? Gittigin yer anne ve babandan daha mi kiymetli? Bak ne hale düstük” dedi.



“Kapiyi çekip anahtari da komsulara verip gitmis”

Hasta oldugunu ve evladi için eyleme katildigini belirten anne Mahide Arslan ise ogluna dönmesi için çagrida bulundu. Anne Arslan, “Bir telefon aç, üç sene oldu. Zalimlerin elindesin, yeter artik. Bittim, kalmadim. Neredeysen bir sefer anne de. Bize hiçbir sey söylemeden çekip gitmis. Kapiyi çekip anahtari da komsulara verip gitmis. Hangi kapiya gittiysem yüzüme vurdular, bir sey söylemediler. Nereye gideyim? Üç senedir insan bir telefon etmez mi? Annem var, babam var, ailem var, arkadaslarim, kardeslerim var. Oglum bir telefon et. Televizyondan görüp dedim bir de buraya gideyim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA