Deniz Yüzeyi Ve Dibi Piril Piril Oldu

Bodrum Belediyesi tarafindan bu sene 8’incisi yapilan ve Torba Mahallesi’nde devam eden Deniz Dibi Temizliginde Insansiz Deniz Yüzeyi Temizleme Araci kullanildi

Deniz Yüzeyi Ve Dibi Piril Piril Oldu


‘’Denize En Çok Mavi Yakisir’’ sloganiyla gerçeklestirilen etkinlige, Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, Belediye Dalis Ekibi ve Umurça Ilkokulu’ndan 30 ögrenci ve ögretmenleri katildi.

Duyarli vatandaslarin sayesinde bu sene daha az atigin toplandigi Torba Mahallesi’ndeki deniz dibi temizliginde, ögrenciler de sahildeki çöpleri toplayarak destek verdi. Deniz dibinden ve sahilden 250 kg çöp atik toplandi. Toplanan atiklar Konacik Mahallesi’nde bulunan Bodrum Belediyesi 1.sinif Atik Merkezi’ne nakledildi.

Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan, “Denize En Çok Mavi Yakisir” etkinligi çerçevesinde yarimadada Insansiz Deniz Yüzeyi Temizleme Araci ile deniz temizligine baslandi. Ilk olarak saha denetimleri sirasinda kirliligin yogun oldugu tespit edilen Trafo Kafe’nin kiyiya bakan kismina Insansiz Deniz Yüzeyi Temizleme Araci yerlestirildi. Ekipler, 1 saat için 50 kg’a yakin atigi araç ile temizledi. Bugün ise Torba Koyu’nda gerçeklestirilen deniz dibi temizliginde dalgiçlarin ve temizlik ekibinin yaninda Insansiz Deniz Yüzeyi Temizleme Araci da kullanildi.

Bodrum Belediyesi olarak yenilikçi çözümler ile daha yasanilabilir bir Bodrum olusturmayi amaçladiklarini söyleyen Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, “Toplam 10 kg agirliginda ve 100 litre kapasitesinde olan ve elektrikli sarj ünitesi ile 5 saat çalisabilen Insansiz Deniz Yüzeyi Temizleme Aracimiz ile denizlerimizi daha temiz hale getirmeye çalisacagiz. Belediyemiz yillardir ekiplerimiz ve gönüllüler ile birlikte deniz ve kiyi temizligi gerçeklestiriyor. Ekiplerimizin bu mücadelesinde teknolojiden de faydalanmak istedik. Aracimizi, çalismanin verimlilik analizi yapilmasi ile önümüzdeki haftalarda uygun konumlara yerlestirilmeyi planliyoruz. Yenilikçi çözümler ile daha yasanilabilir bir Bodrum olusturmak için çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.



Dogayi korumanin en çevreci yolunun “kirletmemek” bilincini kazandirmak oldugunu ifade eden Belediye Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, Bodrum Belediyesi olarak çevre kirligi ile mücadeleye titizlikle devam ettiklerini belirtti.



‘’Denize En Çok Mavi Yakisir’’ etkinligi, 25 Mayis Çarsamba günü Güvercinlik’te devam edecek.
Kaynak: İHA