DATÜB Genel Sekreteri Uçar, Ahiska Türkleri Ile Bir Araya Geldi

Dünya Ahiska Türkleri Birligi (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar ve beraberindeki heyet, geçici konaklama merkezine yerlestirilen Ahiska Türkleriyle bir araya geldi.

DATÜB Genel Sekreteri Uçar, Ahiska Türkleri Ile Bir Araya Geldi


Ukrayna’da devam eden savasta ülkede mahsur kalan Ahiska Türklerinin tahliyesi 10 Mayis Sali günü itibariyle Herson kentinden Elazig’a baslamisti. Bu çerçevede toplamda 7 kafile halinde bin 113 Ahiska Türkü kente gelerek, Asagidemirtas Geçici Konaklama Merkezi’ne yerlestirildi. Dün kente gelen DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar ve beraberindeki heyet, geçici konaklama merkezindeki Ahiska Türkleriyle bir araya geldi. Yapilan görüsmenin ardindan heyet ve Ahiska Türkleri Harput Mahallesindeki tarihi yerleri gezdi.

Dün itibariyle 7’nci kafilenin Elazig’a geldigini belirten Vali Yardimcisi Abdulkerem Abbasoglu, “Burada onlari sürekli karsiliyoruz ve sizlerin sevinçlerine, mutluluguna ve huzuruna hepimiz sahit oluyoruz. Sizlerin o mutlulugunu görünce bizler de daha da mutlu oluyoruz. Allah sizlerden razi olsun. Biz sizlerde hep sunu gördük gelen teyzelerimiz bizlere hep dua ediyorlar. Kendi memleketlerine, kendi ülkelerine ve kendi soydaslarina gelmenin mutlulugunu ve huzurunu sizlerle birlikte bir kez daha anliyoruz. Son kafilemiz de geldikten ve yerlestirmelerini yaptiktan sonra bizler el birligiyle hep beraber ayni soydas ve ayni ülkenin evlatlari olarak kalkarak bunu sizlerle konusup planladiktan sonra en iyi sekilde çözecegiz. Kendinizi öz vataninizda hissetmeniz için elimizden gelen her seyi yapiyoruz yapacagiz da sizler de Insallah bizlere yapilmasi gereken ne varsa hiç çekinmeden iletebilirsiniz” dedi.

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar ise “Gerçekten de Elazig halkiyla devletin en üst birimlerinden olan valiligimizle beraber burada yogun bir çalisma içerisindeler. Bizler bu çalismayi gördük. Içerisinde bulundugumuz konteyner kentin her türlü hazirligi yapilmis, devletimiz bütün imkanlari sunmustur. Halkimizin burada daha rahat hareket etmeleri için her türlü fedakarligi yapmislar. Devletimizin bütün imkanlari burada halkimiz dün itibariyle 7’nci kafile Elazig’a indi ve bu çalismalarin en güzel örneklerini burada gördük. Emegi geçen basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere bütün kurumlara tesekkür ederim. Gerçekten de devletimiz var olsun. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandi.

Programa, Vali Yardimcisi Abdulkerem Abbasoglu, DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, AFAD Il Baskani Osman Pihtili, Il Göç Idaresi Müdürü Irfan Yavuz ve Ahiska Türkü vatandaslari katildi.

Kaynak: İHA