Dargeçit Bilgi Evi Gençlerin Hizmetinde

Zeytinburnu Belediyesi’nin katkilariyla kardes belediye Mardin Dargeçit’e kazandirilan Bilgi Evi’nin açilisi ilçede düzenlenen Dargeçit Gençlik Festivali’nde yapildi.

Dargeçit Bilgi Evi Gençlerin Hizmetinde
Mardin Dargeçit Belediyesi tarafindan düzenlenen Gençlik Festivali programinda Zeytinburnu Belediyesi’nin katkilariyla ilçeye kazandirilan Bilgi Evi’nin açilis töreni de yapildi. Dargeçit Belediye Baskani Mehmet Cüneyt Aksoy ev sahipliginde gerçeklesen törene; Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, ilçedeki STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Dargeçit’te gençlerin hizmetine sunulan Bilgi Evi’ne Sehit Emniyet Amiri Ibrahim Halil Aksoy’un ismi verildi.



“Dargeçit kabuguna sigmayacaktir”

Dargeçit’e kazandirilan Bilgi Evi’nin açilmasinda desteklerini esirgemeyen kardes belediye Zeytinburnu’na tesekkürlerini sunan Vali Demirtas, yaklasik 22 aydir Mardin’de görev yaptigini hatirlatarak; “Mardin’deki görev sürem boyunca Dargeçit ilçesine kaç kez geldigimi ben bile hatirlayamaz oldum. Ilçede çok basarili ve çaliskan bir belediye baskanimiz var. Burada, huzurlarinizda Belediye Baskanimiz Mehmet Cüneyt Aksoy’a hizmetlerinden dolayi tesekkür ediyorum. Bizler de, hem valilik hem de Mardin Büyüksehir Belediyesi olarak her ilçemizde oldugu gibi Dargeçit ilçemize de elimizden gelen destegi vermeye çalisiyoruz. Daha geçen hafta üretici kadinlarimiza ari kovanlarimizi teslim ettik. Gene yerli ürünlerimizin çesitliligini saglamak üzere, çiftçi kardeslerimize binlerce fidan dagitimi yaptik. Allah izin verirse Dargeçit artik hedefini büyütüp kabuguna sigmayacaktir. Bizler Mardin’i teslim aldigimiz noktadan çok daha ileriye tasiyacagiz” diye konustu.



“Dargeçitli evlatlarimizin bilgi yuvasi olacak”

Zeytinburnu Belediyesi ve kendileri için bugünün öneminin büyük oldugunu söyleyen Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Zeytinburnu Belediyesi olarak gençlerimizin yetismesinde önemli katkilar sunan Bilgi Evleri’nin Türkiye’ye örnek olmus ilçesi olarak, bu tohumlari buralara kadar saçmis olmamizin hakli gururunu yasiyoruz. Kardes sehrimiz Dargeçit’e, Mardin’e ve tabii ki gençlerimize hayirli olsun. Dargeçit Bilgi Evi, güzel evlatlarimizin yeni yuvasi olacak. Bu güzellige bizim de bir katkimiz oldugu için çok mutluyuz.” dedi.

Kaynak: İHA