Cumhurbaskani Söz Vermisti, O Ilçede Dogalgaz Çalismalari Sürüyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in söz vererek çalismalarin baslatilmasi için talimat verdigi Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde dogalgaz çalismalari devam ediyor.

Cumhurbaskani Söz Vermisti, O Ilçede Dogalgaz Çalismalari Sürüyor
Kastamonu’da 11 Agustos 2021 tarihinde Bozkurt, Abana, Küre ve Inebolu ilçeleri basta olmak üzere birçok ilçede etkili olan sel felaketinin yaralari sarilmaya devam ediyor. Bu çerçevede Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selden etkilenen ilçelere dogalgaz getirilmesi için söz vermisti. Ilçelerdeki temizlik çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte dogalgaz çalismalari baslatildi. Cide ilçesinde baslatilan dogalgaz alt yapi çalismalari sürüyor.

Ilk etap çalismalari sürüyor

Cide ilçesinde dogalgaz alt yapi için ilk kaçi çalismasi Liman Mevkiinde gerçeklestirildi.

Burada çalismalarla birlikte kazi çalismalarinin Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi, Sahil Bayram Yusuf Aslan Sokak üzerinde devam etmesi bekleniyor. Ilk etap kazi çalismalarinin ardindan ikinci etap kazi çalismalarinin da çarsi merkezinden Inönü Caddesi’ni de kapsayacak sekilde yapilacagi belirtildi. Cide’de dogalgaz alt yapi kazi çalismalarinin baslamasi sebebiyle tören düzenlendi.

Törene katilan Cide Belediye Baskani Mehmet Esref Mutlu, kazi çalismasi yapacak ekip ile törene gelen vatandaslara tatli ikram etti.

Çalismalarla ilgili bilgi veren Belediye Baskani Mutlu, “Dogalgaz çalismasinin ilk etap ta kapsadigi alanlar Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi ve Sahil Bayram Yusuf Aslan Sokak üzerinde olacak. Kazi çalismasi Cide Limanindan baslayarak Cumhuriyet Mahallesi, Muzaffer Güzeland Caddesi üzerinden garaj köprüsüne kadar gelip oradan Atatürk Caddesi üzerinden Murat Yedigün Caddesi ve Bayram Yusuf Aslan Sokak üzerinde sonlandirilacak. 2023 yilinda ise baslayacak ikinci etap kazi çalismasi da Cide ilçe merkezinden tüm noktalarina verilmesi planlaniyor. Ilk etap çalismasinda garaj köprüsünden garaj bölgesini de içine alarak çarsi merkezini ve Inönü Caddesi’ni de kapsayan çalismanin yapilmasi konusunu da görüsüyoruz” dedi.

Cide ilçesi için tarihi bir güne sahitlik ettiklerini belirten Mutlu, “Cide halki en iyisine layik. Bugün oldugu gibi bundan sonrada biz elimizden geldigi kadariyla yapmaya devam edecegiz ilçemizin gelisimi, tanitimi, büyümesi, çocuklarimizin egitimi, halkimizin daha iyi refah içerisinde yasamasi için. Proje Cide Limanindan basliyor, Garaj Köprüsüne kadar devam ediyor. Ondan sonra caddelere dagiliyor. 10 kilometre boyunca bu çalismalar sürecek. Emegi geçenlere tesekküre diyoruz, Allah kolayliklar versin diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA