Çanakkale'de Günde 100 Koyun Kirkan 2 Bin Lira Kazaniyor

Çanakkale’nin Çan ilçesinde koyun kirkimi için kimse kalmayinca Balikesir’den gelen ekip, koyun basina 20 liraya koyun kirkiyor. Kisi basi 100 koyun kirpan bir kisi günde 2 bin lira kazaniyor.

Çanakkale'de Günde 100 Koyun Kirkan 2 Bin Lira Kazaniyor
Çan’in Küçükpasa köyünde yaz aylarinin gelmesiyle birlikte koyunlarin kirkim islemleri basladi.

Çanakkale ve ilçelerinde bu isleri yapan olmadigi için Balikesir’den kirkim ekibi çagirildi. Günde 90 ile 100 arasinda koyun kirpan bir kisi yaklasik 2 bin lira para kazaniyor. Balikesir’in Susurluk ilçesi Göbel Mahallesi’nden gelen koyun kirkicisi Hayrettin Nacar, “Yedi yildan bu yana koyun kirkiyorum. Ekip baskanimiz bize koyun buluyor bizler de kirkiyoruz. Eskiden koyunlar makaslarla kirkiliyordu. Simdi teknolojiye ayak uydurduk. Elektrikli ve motorlu makaslarla kirkiyoruz. Günde kisi basi 90-100 adet koyun kirkiyoruz. Tanesini 20 liradan kirkiyoruz. Günlügümüz 2 bin lirayi buluyor bereket versin” dedi.

Ekip basi Adnan Ertas, “Benim ekipte 9 kisi var günde 750 ila 800 koyun kirkiyoruz. 100 koyun kirkan da oluyor 80-90 koyun kirkan da oluyor” diye konustu.

Koyunlardan kirkilan yünler ise toplu sekilde fabrikalara gönderilerek; yün hali, yorgan ve yastik olarak günlük kullanima kazandiriliyor.
Kaynak: İHA