BTSO Baskani Ibrahim Burkay Açiklamasi 'Sürdürülebilirlik Basarinin Olmazsa Olmaz Anahtarlarindan Bir Tanesi'

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, sürdürülebilirlik basarinin olmazsa olmaz anahtarlarindan bir tanesi oldugunu söyledi.

BTSO Baskani Ibrahim Burkay Açiklamasi 'Sürdürülebilirlik Basarinin Olmazsa Olmaz Anahtarlarindan Bir Tanesi'
Ev tekstili sektöründe dünyanin en büyük bulusmalari arasinda yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuari, sektörün yogun katilimiyla Istanbul Fuar Merkezi’nde kapilarini açti. Yeni dünya düzeninde sürdürülebilirligin önemine vurgu yapan BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, “Sürdürülebilirlik basarinin olmazsa olmaz anahtarlarindan bir tanesi. Sektörümüzün 26 yildir ayni yerde üstüne basa basa bu fuari hayata geçirmesi, fuarin uluslararasi hüviyete kavusmasini ve dünyadaki tüm oyuncularin bulusmasini saglayan en önemli faktörlerden bir tanesi. HOMETEX, sektörün güç birliginin eseri. Bu fuarin en büyük özelligi birlik ve beraberligimiz. Istanbul, Ankara, Denizli, Bursa, Adana, Gaziantep basta olmak üzere sektörümüzün tüm aktörleri bir araya gelerek bu fuari gerçeklestirdik. Üretmek tek basina yetmiyor. Bunu pazarlamak lazim. Fuarlar da bu anlamda çok önemli. Istanbul Fuar Merkezi yeni yapilanmasiyla harika bir yer olmus. Bu alana yapilan yatirimlar nedeniyle ITO Baskanimiz Sekib Avdagiç ve yönetimi basta olmak üzere fuarimiza destek saglayan tüm paydaslarimiza tesekkür ederim” dedi.

Yillik 3,5 milyar dolara yakin ihracat kapasitesine sahip olan Türk ev tekstili sektörünün dünyaya açilan kapisi olan fuarda bu yil “sürdürülebilirlik” temasi ön planda bulunuyor. 11 salonda toplam 200 bin metrekarelik alanda düzenlenen HOMETEX’te olusturulan “Ilham Alanlari”nda perde, perde aksesuarlari, tül, dösemelik kumas, mutfak ve yemek odasi tekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odasi tekstili gibi çok çesitli ürün gruplari sergileniyor. Türkiye’nin önde gelen tasarimcilarinin olusturdugu “Designer Box”larda ise tasarimcilar, firmalarin ürünlerini kendi yorumlariyla harmanliyor.

Yüzlerce yerli ve yabanci markanin katilimiyla düzenlenen HOMETEX çerçevesinde gerçeklestirilecek alim heyetleri de firmalara yeni ihracat ve is birligi imkanlari sunuyor. Fransa, Italya, Hindistan, Hollanda, Pakistan, Ispanya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri basta olmak üzere çok sayida ülkeden potansiyel alicilarin gelecegi fuarda, 5 gün boyunca 1 milyar dolarlik is hacmi hedefleniyor.
Kaynak: İHA