BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'PKK'ya Destegi Keserlerse Türkiye NATO Üyeliklerine Neden Hayir Desin'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya üyeligine iliskin, “PKK’ya verdikleri destegi keserlerse, PKK’yi kendi ülkelerinde barindirmaktan, desteklemekten vazgeçerlerse ve Türkiye’ye yönelik kisitlamalari kaldirirlarsa niye onlarin (Isveç ve Finlandiya) NATO üyeliklerine hayir desin” dedi

BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'PKK'ya Destegi Keserlerse Türkiye NATO Üyeliklerine Neden Hayir Desin'
BBP Genel Baskani Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda gündeme dair açiklamalarda bulundu. Sözlerine geçtigimiz günlerde hayatini kaybeden ve BBP merhum Genel Baskani Muhsin Yazicioglu’nun bir dönem korumaligini yapan Erol Yildiz’a Allah’tan rahmet dileyerek baslayan Destici, korona virüs pandemisi döneminde hayatini kaybedenleri de andi. Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya üye olabilmek için basvuru yapmasini da degerlendiren Destici, Türkiye’nin müttefiki olmaya aday ülkelerin 40 yildir mücadele edilen terör örgütüne destek saglamaya devam ettiginin altini çizdi. Destici, “Türkiye NATO’nun genislemesiyle ilgili hiçbir zaman engelleyici politika içinde olmamistir. Bununla birlikte hiç kimse NATO’nun bir savunma ittifaki, üyelerinin ise müttefiklik anlayisi içinde olmasi gerektigini unutmamalidir. Bu sartlarda müttefik olmaya aday ülkelerin terörle, uluslararasi hukukla, demokrasiyle ve evrensel degerlerle ilgili özellikle Türkiye örneginde sürdürdükleri politikalari yeniden gözden geçirmeleri gerektigi tartisma götürmeyecek kadar ortadadir” dedi.



“Türkiye kamuoyu, Isveç ve Finlandiya’nin PKK’ya verdigi destegin son bulmasini istiyor”

Mevcut sartlarda baslayacak müttefiklikten bahsedebilmek için muhataplarin müttefik gibi davranmasini beklemenin en tabii haklari oldugunu kaydeden BBP Genel Baskani Destici, NATO üyesi ülkelerin PKK ve uzantilarinin etkinliklerine yasaklama getirmesi gerektigini hatirlatarak, “Su anda Türkiye kamuoyu, Isveç ve Finlandiya’nin NATO üyelikleri çerçevesinde bu ülkelerdeki PKK’ya verilen destegin son bulmasini bekliyor. Sadece Isveç ve Finlandiya ile sinirli kalmadan, NATO üyesi bütün ülkelerle PKK ve uzantisi yapilarin bütün etkinliklerine ve kurumlarina yasaklama getirilmelidir. PKK ve uzantilarinin bütün NATO ülkelerindeki faaliyetlerine tüm NATO ülkelerinin terör örgütlerine destek vermesine son vermelidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu konuda israrcidir ve sonuna kadar da haklidir. BBP de devletinin, hükümetinin, Disisleri’nin yanindadir” diye konustu.



“PKK’ya destegi keserlerse Türkiye NATO üyeliklerine neden hayir desin”

Yunanistan’in Türkiye’yi hedef alarak uluslararasi hukuka aykiri bir sekilde silahlandirilmasinin ve Türkiye savunma sanayiine yönelik kisitlamalarin sona erdirilmesi gerektigini aktaran Destici, Isveç ve Finlandiya’nin PKK’ya verdikleri destegi kesmeleri durumunda NATO üyeliklerine Türkiye’nin ‘hayir’ demeyecegini söyledi.

Destici, söyle konustu:

“Türkiye’nin Finlandiya ve Isveç’in NATO’ya üyelikleriyle ilgili karari her iki ülkenin müttefiklik hukukuna uymayan politikalarini terk etmeleri yönünde somut adimlar atmalarina bagli olmalidir. Bunun kararini aslinda Türkiye verecek degil, Finlandiya ve Isveç verecektir. PKK’ya verdikleri destegi keserlerse, PKK’yi kendi ülkelerinde barindirmaktan, desteklemekten vazgeçerlerse ve Türkiye’ye yönelik kisitlamalari kaldirirlarsa niye onlarin NATO üyeliklerine hayir desin. Ama bu sartlarda evet demesi de Türkiye’nin aleyhinedir.”

Türkiye’ye NATO ülkesi müttefikleri tarafindan uygulanan tüm yaptirimlarin kaldirilmasi gerektigini, F-35 hakkinda uygulanan haksiz kararlarin geri alinmasi gerektigini belirten Destici, sözlerini 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutlayarak sonlandirdi.
Kaynak: İHA