Bassavci Bölükbasi Ve Rektör Kutluhan'dan Gelecegin Hukukçularina Önemli Tavsiyeler

DENIZLI – Pamukkale Üniversitesi PAÜ Hukuk Fakültesi’nin düzenledigi Kariyer Günlerinde gençlerle bir araya gelen Denizli Cumhuriyet Bassavcisi Burhan Bölükbasi ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yapiklari konusmalarda ögrencilere meslek hayatlarina yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.

Bassavci Bölükbasi Ve Rektör Kutluhan'dan Gelecegin Hukukçularina Önemli Tavsiyeler


PAÜ Hukuk Fakültesi, meslek hayatina atilarak kariyerlerini sekillendirecek ögrencilerine yönelik kariyer günleri etkinligi düzenledi.

Üç gün sürecek kariyer günlerinde ögrenciler, alanlarinda uzman hukukçularla bir araya gelecek. Meslek hayatina yönelik merak ettikleri sorulari, meslek büyüklerine yöneltecek olan gelecegin hukukçulari ayni zamanda kariyerlerine yön verecek.

PAÜ Hukuk Fakültesi Kariyer Günleri’nin açilis töreni Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) A Blok Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Açilisa, Denizli Cumhuriyet Bassavcisi Burhan Bölükbasi, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Naci Karkin, ögretim üyeleri, davetliler ve çok sayida ögrenci katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan tören, Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Naci Karkin’in açilis konusmasi ile devam etti. Ögrenciler kariyerlerini sekillendirirken onlarin ufuklarinda farkli bir pencere açmak üzere bu etkinligi düzenlediklerini ifade eden Prof. Dr. Naci Karkin, mezuniyet öncesi ögrencilerin akillarindaki sorulari ve endiselerini gidermek için meslegin deneyimli isimleri ile Hukuk Fakültesi ögrencilerini bulusturmak istediklerini dile getirdi. Prof. Dr. Karkin, Kariyer Günleri’nin düzenlenmesinde emegi geçenler ve konusmacilar ile açilis törenine katilan Cumhuriyet Bassavcisi Burhan Bölükbasi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necip Atar’a tesekkürlerini iletti.

“Empati duygunuzu asla kaybetmeyin”

Törende konusma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yirmi paydas üniversitenin katilimi ile gerçeklestirilen Ege Kariyer Fuari’na 4 binin üzerinde ögrenci ile katildiklarini hatirlatirken, yirmi bir Denizlili firmanin da orada yer aldigini, bu durumun kendileri için bir gurur kaynagi oldugunu belirtti.

Ege Kariyer Fuari 2023’ün Denizli ve PAÜ’nün ev sahipliginde düzenlenmesi için gerekli resmi basvuruyu Cumhurbaskanligi’na geçen hafta yaptiklarini söyledi.

Tip alaninda oldugu gibi hukuk alaninda da güler yüzlü olmanin ve karsidaki insan ile empati yapabilmenin önemine deginen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, PAÜ Tip Fakültesi’nde uyguladiklari egitim modelinde, Tip Fakültesi birinci, ikinci ve üçüncü sinif ögrencilerinin, ‘Doktor Olmadan Önce Hasta Yakini Ol’ projesi ile ögrencilerin önce hasta yakini oldugunu ve böylece teshis ve tedavi sürecinde hastalarin yanlarinda olarak, onlarin ruh halini anlamaya çalistiklarini belirtti.

Hastaya, güler yüzlü yaklasmayi ihmal etmeyen doktorlar yetistirmeyi hedeflediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, gelecegin hukukçularina, meslek hayatlarinda empati duygusunu kaybetmemeleri tavsiyesinde bulundu. Bu etkinligin, ögrencilerin kariyerlerinde dönüm noktasi olabilecek bir kariyer günleri etkinligi olmasini temenni etti.

“Bir savci kalplere dokunabildigi gibi yeri geldiginde de soguk yüzünü gösterebilmelidir”

Açilis töreninin son konusmasini Denizli Cumhuriyet Bassavcisi Burhan Bölükbasi gerçeklestirdi. Bu etkinlikte ögrencilerin konuk hakim ve savcilardan çok seyler ögrenecegine olan inancini paylasan Cumhuriyet Bassavcisi Burhan Bölükbasi, meslek hayatindan edindigi tecrübe uyarinca hâkim ya da savcinin, karsisina gelen insani anlamasi gerektigine dikkat çekti. Kendini baski altinda hisseden bir kisinin, kendini dogru ifade edebilmesi noktasinda hâkim ve savcilarin da o kisiyi anlamaya gayret göstermesi gerektigini söyleyen Bassavci Bölükbasi, toplumda, savci suçlar gibi bir algi oldugunu, ancak savcinin magdurun haklarini gözettigi gibi süphelinin de haklarini gözetmesi gerektigini dile getirdi. Bir savcinin kalplere dokunabildigi gibi, yeri geldiginde soguk yüzünü de göstermesi gerektigini sözlerine ekledi.

Konusmalarin ardindan, program TBMM Kanunlar ve Kararlar Baskanligi Baskan Yardimcisi Bahadir Yesilirmak ve TBMM Kütüphane ve Arsiv Hizmetleri Baskanligi Baskan Yardimcisi Muaz Ayhan Isik’in söylesisi ile devam etti.
Kaynak: İHA