Baskan Soyer Açiklamasi 'Demokrasinin Geregi Olarak Muhtarlari Önemsiyoruz'

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Çigli’deki mahalle muhtarlariyla bir araya geldi. Giderek zorlasan hayat kosullarinin öfkeyi, kizginliklari artirdigina dikkat çeken Baskan Soyer, “Yerel yönetim olarak bizlere ve sizlere düsen görev bu süreçte öfke dilinden uzak durmak, yatistirici olmak ve tuzaklara düsmemek. Biz demokrasinin tek adam sistemine göre daha iyi oldugunu bildigimiz için muhtarlara inaniyoruz” dedi.

Baskan Soyer Açiklamasi 'Demokrasinin Geregi Olarak Muhtarlari Önemsiyoruz'
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Çigli’deki mahalle muhtarlariyla bir araya geldi. Bulusmada muhtarlarin taleplerini dinleyen Baskan Tunç Soyer, “Mahallenizle ilgili getirdiginiz bütün sorunlari, talepleri çözmek için çalisiyoruz, çalisacagiz” dedi.

Körfez’in temizlenme süreci ile ilgili de muhtarlara bilgi veren Baskan Soyer, “Bizim göreve geldigimiz andan itibaren körfezin kokmasi sorunun kentin en temel meselesi oldugunu düsündük. Bu çagda bu kabul edilebilir bir sey degil. Arastirdik, kafa yorduk, gördügümüz sey su; yagmur suyu kanallarini ayristirabilirsek, körfeze akan kirliligin önünü keseriz. Körfeze akan kirliligin önünü kesersek doga kendi kendini temizlemeye muktedir. Burasi yüz yildir kirletiliyor. Körfez Izmir’in yüzyillar boyunca foseptigi olarak kullanilmis. Simdi biz temizlemeye kafayi taktik ve temizleyecegiz. Sadece çok ihmal edilen ve çok eski bir sorun oldugu için sikinti var. Fakat çözümü de var. Biz 374 kilometrelik yagmur suyu, pis su kanali ayristirmasi yapmaya karar verdik. Su ana kadar 196 kilometresini tamamladik. Görev süremiz içinde kalani da bitirecegiz. Ben üç yil içinde Körfez’de yüzebilecegimizi söylemistim. Bu biraz sarkacak ama görev sürem içerisinde bunu bitirecegiz” dedi.



“Irademiz de gücümüz de var”

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, ülkedeki ekonomik krizin belediyeleri de etkiledigine deginerek, “Ancak ekonomik köklerimiz saglam. Uluslararasi finans kuruluslari nezdinde hala gücümüz çok yerinde. Bir gün bile maaslari geciktirmedik. Biz bunlarla basa çikmayi ögrendik. Söylediginiz seyleri yapmak için irademiz de gücümüz de var. Merak etmeyin” dedi.



Birlestirici olalim

Ekonomik krize, siyasetteki gelismelere de deginen Baskan Soyer, “Çok büyük bir nüfus hayatini asgari ücret ile sürdürmeye çalisiyor ve büyük sikinti var. Giderek daha zorlasan hayat kosullari, giderek daha sikisan bir iktidar ve giderek yaklasan bir seçim var. Daha gergin, öfkeli, ayristiran, dili daha sert, keskin bir dönem yasayacagiz. Öncelikle yerel yönetimler olarak biz daha sonra siz bu süreçte öfke dilinden uzak, mümkün oldugu kadar yatistirici, teskin edici bir rol üstlenmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bu kadar ekonomik sikinti, bu kadar gerilim varken, zapt edilemeyecek öfke patlamalari, kizginliklar, bu topluma büyük zarar verir. Türkiye seçime giderken bu toplumun seçilmis insanlari olarak bizler, çok daha dikkatli ve titiz olmak zorundayiz. Bunu bizden baskasi da yapamaz. Tuzaklara düsmeyecegiz. Mümkün oldugu kadar öfke dilinden uzak, yatistirici olmaliyiz ” dedi.



“Biz bu hikayeye inaniyoruz”

Pandemide yasanan sorunlarin yani sira 30 Ekim Izmir depreminde de birçok sikintinin yasandigini animsatan Soyer, “sakin sulardan iyi kaptan çikmaz” sözünü hatirlatarak, “Biz hepimiz bu sikintili dönemde bunlarla mücadele etmeyi, basa çikmayi ögrendik. Çok sey ögrendik. Bundan sonrasi çok daha parlak, aydinlik olacak. Çünkü bu dönemde seçilmislerin ne kadar kiymetli oldugunu gördük. Demokrasinin ne kadar önemli oldugunu gördük. Biz basindan beri muhtarlara deger veriyormus gibi yapmiyoruz. En önemli farkimiz bu. Biz bu hikayeye inaniyoruz.” dedi.



Muhtarlardan kampanyaya destek

Çigli mahalle muhtarlari programin sonunda Baskan Soyer’e sürpriz de yapti. Soyer, 63. yas günü nedeniyle muhtarlar tarafindan getirilen pastayi kesti. Muhtarlar ayrica “Her Mahalleye Bir Kütüphane” projesine de getirdikleri kitaplarla destek verdi.
Kaynak: İHA