Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Kayseri'ye Kulak Verildiginde, Tarih Sizi Çagirir'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 18-24 Mayis Müzeler Haftasi dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “Anadolu’nun zengin, köklü geçmisine sahip olan Kayseri’nin asirlar süren bir birikimle olusan kültürünün en önemli tasiyicisi müzelerimizdir. Kayseri’ye kulak verildiginde, tarih sizi çagirir” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Kayseri'ye Kulak Verildiginde, Tarih Sizi Çagirir'


Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 18-24 Mayis tarihleri arasinda Müzeler Haftasi olarak kutlandigini hatirlatarak, “Müzeciligin tanitilmasi açisindan çok önemli bir firsat oldugunu düsünüyorum. Kayseri’mizin tarihini ve kültürünü anlatan birbirinden önemli müzelerimiz var. Tarihi ve kültürel degerlerimizin korunup yasatilmasina destek olarak, bizler de sehrin adeta kimligini yansitan müzelerimize yenilerini ekleyip, ‘Müzeler Sehri’ olarak da anilacagiz” diye konustu.

Müzeler Haftasi’nda Milli Mücadele Müzesi’nin ve Selçuklu Uygarligi Müzesi’nin muhakkak gezilmesi gerektigini ifade eden Baskan Büyükkiliç, “Milli Mücadele Müzesi’nde, milli mücadele ruhunu yogun olarak hissedeceksiniz. Milli mücadele yillarinda Kayseri’de neler yasandigini, düsmanin Kayseri civarindan nasil bertaraf edildigini, dönemin bölgedeki kahramanlarini ve mekânlarini görerek, geçmisin nasil günümüze yansidigini göreceksiniz. Selçuklu Uygarligi Müzesi de, Selçuklu Medeniyeti’ni anlatiyor. Selçuklu dönemi ve çagdas dönemlere ait çini tabaklar, çini panolar, amuletler (muska), hayvan seklinde kulplar, kilitler, kemer tokalari, vazolar, bilezikler, koku kaplari, testiler, minber parçalari ve korkuluklar, minare parçasi, mezar taslari, kandiller agirlik ölçüleri gibi tarihi eserlerimiz var” seklinde konustu.

Baskan Büyükkiliç, Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisine yapilacak Kent Müzesi’nden, Veli Altinkaya Basin Müzesi’ne, Mimar Sinan Müzesi’nden Kültepe Müzesi’ne, Paleontoloji Müzesi’nden Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’ne kadar Kayseri’yi müzeler sehri yapma yolunda gayretlerinin sürdügünü vurgulayarak, “Kayseri’de adeta müze dostlari bulusacak. Kadim kent Kayseri’mizi müzeler sehri haline dönüstüren bir anlayis ile çalismalar yapiyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle basta müze çalisanlarimiz olmak üzere tarihimizi koruyan ve kollayan herkesin Müzeler Haftasi’ni kutluyor, sevgi ve selamlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA