Basaranli Ögrenciler Ilk Bilim Fuarlarindan Tam Not Aldi

Aydin’in Kuyucak Ilçesi kirsal Basaran Mahallesi’nde ilk defa Bilim Fuari yapildi. Fuara katilan Kuyucak Kaymakami Fehmi Sinan Niyazi, ögrencilerin hazirladigi bilim projelerine büyük ilgi gösterdi ve ögrencilere tesekkür ederek projelerin devamini istedi.

Basaranli Ögrenciler Ilk Bilim Fuarlarindan Tam Not Aldi


Kuyucak ilçesine bagli Basaran Mahallesi’nde bulunan Basaran Ortaokulu’nda ilk defa Bilim Fuari yapildi. Proje yürütücüsü Tülin Özdemir öncülügündeki fuarda, 7 danisman ögretmen gözetmeninde 36 ögrenci tarafindan hazirlanan 6 arastirma, 8 inceleme ve 6 tasarim olmak üzere toplam 20 proje görücüye çikti. Okul Müdürü Serkan Eker’in ev sahipliginde yapilan bilim fuarina Kuyucak Kaymakami Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Karadag, Sube Müdürü Erdinç Akkaya, okul müdürleri, ögrenciler, ögretmenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Ögrencilerin hazirladigi birbirinden ilginç projelerin yani sira özellikle sosyal medyanin çocuklar üzerinde etkilerinin anlatildigi stant büyük ilgi gördü.

Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ve protokolünde katilimiyla kesilen açilis kartelasinin ardindan projeler tek tek gezilerek ögretmen ve ögrencilerden bilgi alindi. Son olarak isadami Ahmet Uluhan’in destegiyle yapilan mahallenin ilk kütüphanesinin açilisi ise alkislar esliginde yapildi.

Okullarinda ilk kez Bilim Fuari yaptiklarini ifade eden Basaran Ortaokulu Müdürü Serkan Eker, “Bilim fuarlari, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayip, birçok teorik bilginin gerçek yasamdaki isleyisini fark etmelerini saglar. Tülin Özdemir öncülügünde açilisini yaptigimiz fuarimizda 36 ögrencimiz 7 danisman ögretmen nezaretinde 6 arastirma, 8 inceleme ve 6 tasarim olmak üzere toplam 20 projemiz sergilenmistir. Ögretmen ve ögrencilerin gayretli çalismalari ile ortaya çikan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluslara kapi aralamasini temenni ederiz. Bu fuarda çesitli çalismalarini sergileyen çocuklarimiz ileride ülke yararina olacak büyük buluslarin mimari olabilirler. Her biri birer bilim adami olarak ülkemizi çagdas uygarlik seviyesine ulastirabilir. Gelecek yil bu fuarlarimizin geleneksel olarak devam etmesini diliyorum” dedi.



“Bilim, ülkemiz açisindan çok önemli”

Kuyucak Kaymakami Fehmi Sinan Niyazi de konusmasinda: “Çocuklarimizin hazirlamis oldugu bilim fuarina katilmaktan dolayi büyük bir mutluluk duydum. Elbette herkesin bilim insani olmasini bekleyemeyiz. Fakat hepimizin amatör düzeyde de olsa popüler düzeyde bilimle ilgilenmesi bilimin ülkemiz açisindan önemini düsünecek olursak bilime katkida bulunmasi açisindan mümbit topraklar daha fazla bilim insani yetistirir. Bu da ülkenin refahi, ihracatin artmasi, teknolojinin gelismesi bu insanlarin sayisina baglidir. Genel olarak kalkinma, sadece ekonomik düzeyde yüksek gelir elde etme degil ayni zamanda insanlarin bilimle, fenle popüler düzeyde de olsa ilgi düzeyi ile artacaktir. Insanlarimizin bu anlamda kültür sanat isteklerini ve çabalarini da artiracaktir. Sonuç olarak toplu kalkinmaya olanak saglanacaktir. Ilçemizde de yapilan bu faaliyetlerin sonsuz faydalari olduguna inaniyorum. Hem bilimin pratik uygulamalari açisindan çocuklarin teorik ögrendiklerini gerçeklige ne kadar tekabül ettiklerini bizzat görmeleri açisindan hem de biz yetiskinlerin göstermis olduklari bu çabalarin sonuçlarini görmemiz açisindan bu fuar çok önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA