Bahçelievler Genç Lig Sehit Enes Koç Sezonu Sona Erdi

Bahçelievler Belediyesi, Bahçelievler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Ilçe Spor Müdürlügü arasinda imzalanan protokol uyarinca gerçeklesen Bahçelievler Genç Lig Sehit Enes Koç Sezonu sona erdi.

Bahçelievler Genç Lig Sehit Enes Koç Sezonu Sona Erdi


Bahçelievler Hasan Dogan Spor Kompleksi’nde yapilan karsilasmalarda 20 lise, 32 takim yer aldi. 5 hafta süren turnuvalara katilan takimlarin tüm malzemeleri Bahçelievler Belediyesi tarafindan karsilanandi. Ögrenciler 40 basketbol ve 37 voleybol müsabakasinda birbirleriyle kiyasiya mücadele etti.

Genç Lig Sehit Enes Koç ödül töreninde konusan Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir: “Bu hafta 19 Mayis haftasi. Simdiden 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nizi kutluyorum. Bahçelievler Belediyesi olarak biz de spor yapan geçlerimizi, egitim alan gençlerimizi, sanatla ilgilenen gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Onlari mutlu etmek, onlara ekip ruhu, aile ruhu, bir takim olma ruhu kazandirmak adina bu turnuvayi düzenledik. Turnuvamizin adini Genç Lig Sehit Enes Koç olarak ilan ettik. Sehidimiz Enes Koç’un ailesi burada bizimle birlikteler. Onlara çok tesekkür ediyorum” dedi.



Turnuvaya katilan takimlara tesekkür eden Bahadir, “Iki kupayi da Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi kazandi. Kendilerini tebrik ediyorum. Birinci olan takimimizi Bosna gezisine, ikinci olan takimimizi Kapadokya gezisine gönderiyoruz. Üçüncü olan takimimizi da çesitli hediyelerle ödüllendiriyoruz” açiklamalarinda bulundu.

Genç Lig Sehit Enes Koç Sezonu basketbol karsilasmalarinda birinciligi Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi alirken, Sehit Cengiz Saribas Anadolu Lisesi ikinci ve Özel Arel Fen Lisesi üçünü oldu. Voleybol karsilasmalarinda yine Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi birinci olurken, Bahçelievler Anadolu Lisesi ikinci, Dede Korkut Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Bahçelievler’de bulunan tüm resmi ve özel liseleri kapsayan “Bahçelievler Genç Lig Okullar Arasi Basketbol ve Voleybol Turnuvasi”, ödül töreninin ardindan sona erdi. Bahçelievler Belediyesi tarafindan sezona ismi verilen Sehit Enes Koç, 8 Ocak 2022’de Baris Pinari Harekât bölgesinde teröristler tarafindan dösenen el yapimi patlayicinin infilak etmesiyle sehit olmustu.
Kaynak: İHA