Sagligina Kavusan Dogan Ve Kizil Sahin Dogaya Birakildi

Kirikkale’de yarali halde bulunan ve tedavisi tamamlanan kizil sahin ve dogan, av koruma memurlari ile jandarma ekipleri tarafindan dogaya birakildi.

Sagligina Kavusan Dogan Ve Kizil Sahin Dogaya Birakildi
Kirikkale Il Jandarma Komutanligi Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Timi, arazide yaptiklari devriye sirasinda yarali halde sahin ve dogan buldu. Ekipler, bulduklari dogan ve kizil sahini Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Sube Müdürlügü ekiplerine teslim etti. Av koruma memurlari tarafindan da Veteriner Fakültesine getirilen iki kus, hekimler tarafindan tedavi edildi. 10 günlük tedavi sürecinin ardindan sagligina kavusan dogan ve kizil sahin, av koruma memurlari ile jandarma tarafindan kent ormaninda dogaya birakildi.

Yaban hayvanlari tedavi ederek tekrar dogaya dönmelerini sagladiklarini ifade eden Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü merkez sefi ve orman mühendisi Samet Yilmaz, "Müdürlügümüze getirilen yarali yaban hayvanlari Veteriner Fakültesinde tedavileri yapildiktan sonra tarafimiza teslim edildi. Dogan ve kizil sahini jandarma ekiplerimizle birlikte dogaya salimi gerçeklestirdik. Bu sekilde bize gelen ihbarlari degerlendiriyoruz ve yaban hayvanlarini yeninden dogaya kavusturuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA